zondag 16 augustus 2020

De meeste mensen deugen ( NIET ) Zondag 16 augustus 2020.

 

De meeste mensen deugen ( NIET ) .


De meeste mensen deugen, een boek geschreven door Rutger Bregman.


Een nieuwe geschiedenis van de mens.

Niet dat ik het boek gelezen heb, maar als ik de recensies lees van mensen die het boek wel gelezen hebben, dan zijn de meeste mensen het niet eens met de stelling.

Ik geloof er niks van. Want je ziet dus het tegendeel gebeuren.
In het afgelopen half jaar heb ik een aantal “incidenten “ verzameld waar je koud van wordt.
De slachtoffers wel in ieder geval……want een aantal zijn dood.

In mijn jeugd werd reeds gezegd, dat wat nu in Amerika gebeurd, dat dat straks bij ons ook de waarheid zal zijn. En laat dat nou kloppen ook !
Elkaar dood schieten of steken is in de grote steden van Amerika het gewoonste van alle dag.

En nu is het ook in Nederland schering en inslag !

Poos geleden zag ik een praatprogramma op TV en daar zat een arts of geleerde bij in sociaal gedrag leer. Het programma ging o.a. over het feit dat mensen zich steeds minder houden aan de corona regels. En de geleerde had rake uitspraken, welke ik zelf ook van mening ben.

De tegenwoordige jeugd en kleine kinderen worden opgevoed met het feit dat ZIJ de belangrijkste zijn en alles maar mogen.
Als ze kritiek krijgen op hun gedragingen, weten ze niet mee om te gaan, omdat ze nooit grenzen geleerd hebben.
Zelf zie ik dat in mijn omgeving heel erg. Als je iets zegt tegen een jochie van 6 jaar, wanneer hij de bosschages van het plantsoen aan kapot maken is, dan krijg je een grote bek terug.
Respect voor anderen hebben ze niet geleerd van hun ouders en ze denken dat ze alles mogen. Je ziet ook nooit een ouder kijken waar zijn kind uithangt of waar hij en hoe hij speelt.
Ik maak regelmatig mee dat kinderen van 4 tot 10 jaar rustig nog om half elf in het donker aan buiten spelen zijn.

Als je ook kijkt naar de geweldsincidenten van een paar maanden tijd, dan vrees ik voor de toekomst. Ik vind sowieso dat mensen steeds minder om elkaar denken.
We hebben nieuwe overburen, die hebben het grote huis gekocht voor ongeveer 500.000 euro.
Dan denk je…er zit iemand die rijk is en geleerd heeft en waarschijnlijk een goed stel hersens heeft  Maar helaas  na een paar dagen al weet ik al genoeg. Het is het meest asociale soort wat je maar kunt bedenken. Zoveel herrie komt daar vandaan. Ik woon hier nu 20 jaar…nog nooit echte overlast gehad van de overburen.
En nu een gezin met 3 kinderen denk ik… die alleen aan zichzelf denken.
Zaterdag 15 augustus moesten we al muziek aanhoren, hun tuindeuren stonden open, net als bij de meeste mensen in de wijk, want het was tropisch.
Gister in de namiddag ( zaterdag 15 augustus ) komt er echt keiharde muziek uit het huis !
Zo hard dat hij met zijn apparatuur wel in het Twiske of een andere festival terrein kan staan, want zo hard was zijn muziek. Na 5 minuten begonnen buren van 4 huizen verderop hard te schreeuwen of het niet wat zachter kon. Ze hebben minuten lang geschreeuwd en pas laat hoorde de overbuurman het geloof ik en ging de muziek wat zachter.
En je hoorde hem met harde stem zeggen… “ik heb een feesie “( feestje ).
Gelukkig bleef de harde muziek op een zachter niveau later.
En het zijn mensen die als ze praten, ook redelijk hard praten, dus je verstaat bijna woord voor woord. En er werd gezegd daar…. “en het was zo een rustige buurt “ .
Ik denk dat dat sarcastisch bedoeld was.

Ik hou mijn hart vast voor de toekomst.
Toen ik naar bed ging * ( was redelijk laat voor mijn doen ) hoorde ik nog steeds op  redelijk geluidsniveau muziek van Andre Hazes .
Lekker dan… iedereen smoort van de hitte…. En iedereen heeft zijn ramen open.
Maar als je wilt slapen, dan moet je ze echt dicht doen omdat een asociale eikel alleen maar aan zichzelf denkt.

En dan alle steek incidenten afgelopen maand.
En mede de ervaringen die ik heb de laatste jaren in mijn werk en met artsen en zogenaamde vrienden, ben ik het vertrouwen in mensen compleet verloren.

Voor mij is het “ de meeste mensen deugen NIET !

 

Man in Groningen overleden na mishandeling, drie verdachten aangehouden

16 augustus 2020

In Groningen is afgelopen nacht een man gedood. Hij werd volgens de politie zwaar mishandeld en mogelijk gestoken. Er zijn drie verdachten aangehouden.

De mishandeling gebeurde rond 03.45 uur aan de J.A. de Bree-Meijerstraat in het dorp Hoogkerk, dat valt onder de gemeente Groningen. Op locatie werd er gestart met hulpverlening, maar dat mocht niet meer baten. De man uit Groningen is ter plekke overleden.