zondag 31 januari 2021

De mooiere panorama foto's van afgelopen jaren............zondag 31 januari 2021.

    Hoewel er een knop op mijn camera zit om panorama foto's te maken, doe ik het de laatste jaren anders.
Ik maak over 180"graden foto's achter elkaar en plak ze later met een software programma aan elkaar, dat geeft beduidend mooiere foto's dan de panoramafoto-knop op de camera.

En wat ik ook vaak gebruik is de panorama functie op mijn iphone, dit geeft vaak goede resultaten, zolang het maar licht genoeg is, alleen moet je de foto niet erg gaan bewerken erna.

Hoe kom ik ineens op het onderwerp "panorama foto's " ?
Dat komt omdat ik 2 foto's op acrylglas heb besteld bij de HEMA fotoafdeling.
De eerste foto hadden ze ipv kleur in zwartwit afgedrukt en de 2e foto was wel in kleur, maar veel te donker. Ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen.

Ik heb de foto's toch alvast opgehangen aan de muur, om te kijken hoe dat staat.
Ik heb net alles geverfd ( witte latex ). Maar ik ben dom geweest, ik heb de foto's te hoog gehangen en nu wil ik dit oplossen met een panorama foto van 150 cm bij 30 cm op acryl.  Deze hang ik eronder, zodat het één geheel lijkt. ( hoop ik ).

Op een klein scherm is het lastig de panorama foto's te bekijken, dus voor het mooiste zicht kunt u beter op de foto klikken en gewoon op de PC of laptop bekijken en op de foto zelf klikken, zodat deze een groter formaat laat zien.Dit is de foto geworden die in de 1e week van februari komt hoop ik ( besteld bij pixum, de enige foto-zaak  waar ik panorama foto's op acryl kon laten afdrukken ). IK heb hem expres van lichter gemaakt, omdat foto's die ik terug krijg op acryl steevast te donker zijn.Foto genomen in november 2016. Op de Uitdammerdijk, grens tussen het Kinselmeer en het IJmeer.
Ik had de liefde van mijn leven ontmoet en zij en haar zus kwamen ook kijken bij dit prachtige schouwspel. Robert had mij ernaar toe gereden met zijn auto.
Een veld vol pluizenbollen van paardenbloemen in mei 2020.
De rust in de ochtend. Het Leersumse veld bij zonsopgang in augustus 2017. Zo mooi en verstillend.


Het Paard van Marken ( zo heet de markante vuurtoren ) in de winter, februari 2018

Dit is ook op Texel genomen met de panorama-functie van mijn iphone,  in oktober 2016. De onweersbui die ik in de haven zag komt nu steeds dichterbij en wat een mooi contrast geeft met het stro op het land.

De Eilandspolder nabij de Rijp. Ik kwam er veel vroeger.


De Eilandspolder bij zonsopgang en mist in april 2020.

Dezelfde eilandspolder, maar dan rond half 9  op 8 augustus 2016.

De Stille kern nabij Zeewolde september 2017.
Het Kinselmeer november 2016.
Molen Het Noorden op Texel oktober 2016

Panoramafoto van een zonsopgang bij de "grote Wije ", een plas nabij Waverveen.
Het was een erg lastige foto, er zaten verschillen in licht in de afzonderlijke foto's.

De Eilandspolder weer, juli 2018 om 5.45 uur.

Regen in aantocht bij "de Cocksdop " op Texel oktober 2016 met mijn zus. De foto heb ik genomen met de panorama functie van mijn iphone 7 plus.

Slot Loevenstijn in januari 2018 op een grijze dag.

Wederom Slot Loevenstijn op een regenachtige dag januari 2018.