zondag 24 januari 2021

Is dit nu Nederland ? ............ hoe kan het dat we zo zijn afgegleden ? Zondag 24 januari 2021.

Nederland verloederd !!

 

 

   Vanwege de angst ( en dat is een reële angst ) voor de britse variant van het Covid virus, welke 30 % meer besmettelijk is heeft het kabinet afgelopen zaterdag een avondklok ingesteld. Vanaf 21 uur tot 4 uur in de nacht mag je zonder geldige reden niet meer buiten komen.

Natuurlijk zijn er weer halve zolen die rotzooi gaan trappen. Dit heeft niets meer met demonstreren te maken, maar puur de zin om geweld te plegen.
En het jammere is, dat deze klojo's vaak alleen maar een taakstrafje krijgen. Nederland is te soft geworden, al jarenlang. Dit is gewoon tuig de elke reden aangrijpt om rotzooi te trappen.
Ik schaam mij om Nederlander te zijn.

En dan wordt er ook nog geschreven dat Corona geen probleem voor jongeren is. En dat alleen ouderen ermee te maken krijgen en ziek van worden. Er wordt ook gesteld dat het percentage wat overlijd aan Corona maar 0,3 % is, en dat er bijna geen oversterfte is.

Van mij mogen deze mensen de lijken van de intensive care afdeling halen ! En zien wat Corona in houdt.
En jongeren mogen er minder last van hebben, maar dat geeft hun niet het recht om zo zich crimineel te gaan gedragen. De jongeren zouden er nooit geweest zijn zonder de ouderen, dat vergeten ze even.

 

 

 

 

 Deze foto van van de NOS site....  waanzin dit !

In Eindhoven hebben ze zelfs winkels geplunderd. En het zou je auto maar zijn die in de fik staat !
Betalen ze dat even terug ?https://nos.nl/artikel/2365818-plunderingen-in-eindhoven-kleine-groepjes-richten-nog-steeds-vernielingen-aan.html


Demonstranten hebben in de binnenstad van Eindhoven op grote schaal vernielingen aangericht en winkels bij het station geplunderd. Dat gebeurde nadat een illegale demonstratie tegen de coronamaatregelen door de politie was beëindigd. De politie zette daarbij traangas in.

Volgens de politie is de rust nog altijd niet teruggekeerd in de binnenstad. Groepjes relschoppers blijven zich misdragen in de binnenstad en richten daar nog steeds vernielingen aan, aldus een woordvoerder van de politie.

Rond 15.30 uur keerden demonstranten terug op het 18 Septemberplein, waar de politie eerder al had ingegrepen. Dat deden ze omdat het voertuig met het waterkanon van de politie een lekke band had. Vervolgens besloot de politie traangas te gebruiken en richtten de demonstranten op verschillende plekken een ravage aan.

Zo werden er fietsen en auto's in brand gestoken, onder meer een auto van ProRail bij het station. Het trein- en busverkeer vanaf het station werd stilgelegd. Daarna werd het station zelf een doelwit van de demonstranten. Ze plunderden daar winkels en gooiden ruiten in. Ook de stationspiano werd vernield.En Urk kwam ook weer eens positief in het nieuws :(
En besloten ze maar een corona teststraat even in de fik te steken !
Als ik alles vandaag zo lees zijn er behoorlijk wat mensen met minder hersencellen.

https://nos.nl/artikel/2365759-vanavond-extra-politie-inzet-in-urk-om-avondklok-te-handhaven.html

Vanavond extra politie-inzet in Urk om avondklok te handhaven 

 


 

 

De politie gaat in Urk de avondklok nog strikter handhaven, heeft de burgemeester aangekondigd. Daarvoor wordt vanavond extra mankracht ingezet.

Burgemeester Cees van den Bos reageerde via een videoboodschap op YouTube op de rellen in zijn gemeente gisteravond, waarbij een testlocatie van de GGD in brand werd gestoken. Dat was een dieptepunt, zegt Van den Bos. "Dat is een klap geweest in mijn gezicht, een klap in het gezicht van de directeur van de GGD, maar nog meer een klap in het gezicht van de vele medewerkers van de GGD die zich dagelijks inzetten voor de gezondheid van de inwoners van Urk."
Strafblad

De burgemeester kondigde gisteren een noodbevel af. Hij wijst erop dat het overtreders van de avondklok daardoor niet alleen een boete wacht, maar ook een strafblad. Wat hier is gebeurd, kan niet. Afschuw vervult mij, een grens is bereikt. Een kleine groep jongeren gooit de naam van ons mooie Urk te grabbel."

De politie en het gemeentebestuur bereiden zich ook al voor op ongeregeldheden volgend weekend, zegt de burgemeester. "Daarin zullen we de maatregelen nemen die nodig zijn, en ook al zijn die verstrekkend, ze zullen worden genomen.
Schade enorm

Het is onmogelijk om bewoners op Urk nog te testen op het coronavirus bij de afgebrande testlocatie. "De schade is enorm", zegt Sven van der Burg, woordvoerder van GGD Flevoland.

Van de test-containers bij het havengebied in het dorp is "nagenoeg niks meer over". De GGD kijkt wat er nog te redden valt. 
--------------------------------------------------------------------------------------VANDAAG MAANDAG 25 JANUARI 2021.


De nieuws-site's tuimelen over elkaar heen om te zeggen dat dit geen normaal gedrag is.
Corona-vandalisme noemen ze het.

Ik vraag mij af hoe het gekomen is, waarom we zo afgegleden zijn.
Want dit speelt al veel langer. Als je kijkt naar de voetbalwedstrijden, hoeveel extra beveiliging en politie er aan te pas komt om supporters geweld te bestrijden, en waar we allemaal dus grof geld voor betalen. Er komen gewoon mensen op af uit lagere milieus om te vechten en te rellen.
Ik kan mij niet voorstellen dat de volgende werkdag dezelfde man als bankmedewerker werkt.

Het is al veel langer aan de gang.... kijk eens hoe kinderen van soms wel 13 jaar een benzinepomp overvallen of elkaar neersteken met messen !!
Als je in mijn woon-omgeving wat zegt als kleine kinderen ( vaak een jaar of 6 tot 10 jaar ) de omgeving mollen ( boomschors er af schillen met een mes, en zelfs is er nu voor mij in een stuk plantsoen een fietspad gecreëerd door het plantsoen heen, waarbij ze de natuur slopen ).
Zodra je daar wat van zegt, dan krijg je een grote bek terug en of gaan ze je treiteren met belletje-trek, of stenen en takken tegen je ruiten gooien. Tot zelfs rotzooi in de achtertuin gooien.
Het lijkt ook tegenwoordig normaal om op de parkeerplaats met een grote skelter tussen de auto's te gaan rijden, waardoor er schade aan de auto's ontstaat.
Laatst zat een joch van een jaar of 8 aan de wielen van de auto van mijn buren te klooien, wat hij precies deed weet ik niet, maar hij schrok dat ik keek. Toen ik zei dat hij niet aan de spullen van iemand anders moet komen, zei hij doodleuk dat hij dat niet gedaan had. Natuurlijk ging hij daarna leuk belletje trek doen, en dat is vervelend als je door je ziekzijn tussen de middag op bed ligt !
En waar zijn de ouders als hun kind aan spelen is ?  Je ziet NOOIT ouders kijken wat hun kind aan doen is. Nee...die zitten achter hun computer of hun smartfone te facebooken en of whattsapp aan het bedrijven.

Mensen worden egoïstisch en denken al lang niet meer om elkaar, de laatste 20 jaar en dat wordt steeds erger. Hun kinderen mogen alles...... geen grenzen meer aan !!
En als je er wat van zegt..... en er komt een ouder langs, dan wordt er doodleuk gezegd, "dat doet mijn kind niet ".  Maar waar was u dan ??  toen uw kind rottigheid uithaalde ?  Juist.... thuis !

Er komt steeds een grotere egoïstische pubergeneratie. Als je de beelden bekijkt van de rellen wegens de avondklok, zijn het ook allemaal bijna gozers met trainingspakken aan en hoody's .
Het zijn gewoon mensen die ergens op af komen, alleen maar om te rellen en te vechten, dat lees je zo van hun smoelen af. Bekijk de 1e foto maar.
En daarmee vernielen ze ook de spullen van andere mensen, fietsen, auto's die in brand worden gestoken, winkelruiten in te gooien en kliko''s in de fik steken.
In Eindhoven werd zelfs een winkel geplunderd.  

Ja hoor.. HET GAAT GOED MET NEDERLAND !!


Van de nieuws site NU.nl


Wie waren de relschoppers die zondag voor problemen zorgden?

 
Terwijl sommige betogers tegen de coronamaatregelen zich zondag vreedzaam gedroegen, zochten anderen bewust de confrontatie met de politie. Hoe ziet die laatste groep eruit?

"Het gaat om een heel diverse groep mensen", zegt een woordvoerder van de korpsleiding maandag tegen NU.nl. "Op beelden zien we veel jonge mannen, en we weten dat er voetbalsupporters en hooligans bij zijn."

Zowel in Amsterdam als in Eindhoven ontvingen de autoriteiten op voorhand inlichtingen over meerdere groepen die van plan waren gewapend te komen en de confrontatie met de politie op te zoeken. In beide steden mochten agenten preventief fouilleren.

"Je zag bij die demonstraties dat ze werden gekaapt door mensen die uit zijn op rellen. Die misbruiken en overvleugelen demonstranten met vreedzame intenties", zegt de politiewoordvoerder.

"Dat is niet nieuw, we zien dat wel vaker gebeuren. Er is een groep relschoppers die iedere aanleiding aangrijpt om herrie te schoppen. Verder zijn er mensen bij die om diverse redenen heel boos zijn. Die uiten hier hun woede op manieren die volstrekt onacceptabel zijn."

Dan kom je gewoon om te matten'

In beide steden mengden relschoppers zich aanvankelijk met betogers die weliswaar de demonstratieverboden negeerden, maar verder geen kwade intenties hadden. Na het beëindigen van de demonstraties door de politie stuurde de eerste groep direct aan op confrontatie.

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven zei zondagavond in het NOS-radioprogramma Met het oog op morgen: "De politie sprak hen erop aan dat manifesteren verboden is en dat ze uit elkaar moesten gaan. Van het ene op het andere moment trokken ze de wapens uit hun zakken en begonnen ze gelijk de politie te lijf te gaan. Dan kom je niet om te demonstreren, dan kom je gewoon om te matten."

De meeste relschoppers waren volgens de burgemeester "helemaal stoned" en "volstrekt anarchistisch". Sommigen hadden knuppels, messen en molotovcocktails bij zich. Naast straatstenen en golfballen werden ook steekwapens als projectiel gebruikt.

"Deze groep was alleen maar uit op rellen", zei persofficier van justitie Janine Kramer. "Dit heeft niets meer te maken met het uiten van je mening, maar dit is gewoon crimineel gedrag."

Relschoppers staken anderen aan

Rond het ingaan van de avondklok werd het zondagavond na oproepen op sociale media ook onrustig in een tiental andere plaatsen. Daarbij vormden vreedzame demonstranten meestal vanaf de aanvang een kleine minderheid. Het aanrichten van vernielingen en het stichten van brandjes leek voor veel deelnemers het voornaamste doel.

"De ongeregeldheden in Eindhoven en Amsterdam leken andere groepen mensen op andere plekken aan te steken", constateerde de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, maandag.

Justitieminister Ferd Grapperhaus benadrukte maandag dat het gedrag van de relschoppers niet moet worden gezien als een uiting van volkswoede. "We moeten ons niet laten provoceren door de gedachte dat er een lont in het kruitvat zit of zo."