donderdag 3 juni 2021

Help !!! Ik heb Astrazenica vaccin gehad en Marjolein van Egmond noemt dit vaccin een gewone auto en Pfizer vaccins de "sportwagens" onder de vaccins. Donderdag 3 juni 2021.

 Ik keek gister een stukje Op 1 op televisie ( ik kijk dit programma niet veel ).
Er zat een immunologe ( Marjolein van Egmond ) die vergeleek Astrazeneca vaccins met gewone wagens en vertelde dat de Pfizer vaccins de sportwagens zijn onder de vaccins.

Nou, lekker dan !  Ik heb altijd al het gevoel gehad dat dit de mindere vaccins zijn. Niet om de kans dat je loopt op trombose en lage aantal bloedplaatjes, maar meer omdat de beschermingen-percentage lager is bij Astrazeneca dan bij Pfizer vaccins.

Ik baal er ook van dat minister de Jonge een paar maanden terug zei, dat weigeraars van het Astrazeneca vaccin, achter aan konden sluiten bij het vaccinatie gebeuren.
Maar lees deze week, dat de weigeraars al een afspraak kunnen maken voor een andere vaccinatie afspraak bij de ggd's in het land. ( Niks achteraan sluiten dus ! )Een link naar een artikel over de vergelijking van vaccins en auto's :


https://op1npo.nl/2021/06/02/karoly-illy-en-marjolein-van-egmond-over-het-besluit-om-niet-meer-te-prikken-met-janssen-vaccin/
Marjolein van Egmond en Károly Illy over het besluit om niet meer te prikken met Janssen-vaccin

Na AstraZeneca mogen zestig-minners vanaf nu óók niet meer worden geprikt met het Janssen-vaccin. Dat besloot het demissionaire kabinet woensdag na advies van de Gezondheidsraad. Of dat begrijpelijk is en of het verstandig is ook kinderen vanaf twaalf jaar te vaccineren met het oog op besmettingen dit najaar, bespreken we met kinderarts Károly Illy en immunoloog Marjolein van Egmond.

Geeft het besluit om zestig-minners vanaf nu ook niet meer te vaccineren met het Janssen-vaccin ook niet veel onrust? Immunoloog Marjolein van Egmond: ”Het zijn allemaal heel goede vaccins, dat wil ik benadrukken. Pfizer en Moderna moeten we zien als sportwagens, en AstraZeneca en Janssen zijn de gewone personenauto’s. Ze brengen je allemaal waar je zijn wil, maar we zijn nu in de gelukkige positie dat we iedereen een sportwagen kunnen geven.”

Ernstige bijwerkingen zeldzaam
In Nederland is het nog niet voorgekomen dat ernstige bijwerkingen bij jongeren zijn voorgekomen die geprikt zijn met het Janssen-vaccin. Marjolein van Egmond: ”Dat is echt heel erg zeldzaam, maar als je dus iedereen een sportwagen kan geven, waarom zou je dat dan niet doen?”

 

Nou, lekker dan ! Ik had veel grager Pfizer gekregen, ook omdat ze minder bijwerkingen geven, maar ook een hogere beschermingsgraad dan Astrazeneca.

Ik voel mij een beetje belazerd !


Ergens in Juli mag ik mijn 2er Astrazeneca prik halen. Na de 1e prik had ik best wat bijwerkingen. Ten eerste rillerig ( koorts ). En in de nacht na de prik misselijk en 3 x flink overgegeven. En daarna nog 2 dagen moe en rillerig.


Ook goed va minister de Jonge dat hij bij zijn afspraken blijft ! ( not )!