dinsdag 20 juli 2021

Een paar foto's van het leven in mijn tuin................................... dinsdag 20 juli 2021.

 Het gaat niet zo met mij....en dat zie je helaas ook in mijn tuin terug. Te moe om alles nog te onderhouden. Laatste tijd veel pijn in mijn onderbuik en ook weer hevige diarree.
Bij de diabetes verpleegkundige een week terug had ze de mededeling dat mijn nierfunctie niet goed was en dat mijn nieren eiwitten lekken in mijn urine.

Was laatst een stuk aan wandelen en na 1 kilometer was ik bekaf, alsof ik al 8 km gelopen had.

Mijn tuin ziet er veel minder uit dan andere jaren, maar insecten en andere dieren malen daar niet om gelukkig !  En de klaproosjes van de buurvrouw doen het goed !!De stuifmeel draden van de clematis veranderen in pluizige dingen. Ws zaadjes.Jammer dat de klaproosjes altijd zo snel uitgebloeid zijn.Prikneus van heel dichtbijDeze Wolbij zit nu voor het 2e jaar in mijn tuin en doet zijn naam eer aan. Hij heeft al een bolletje "wol " van de vezels van de Prikneus in zijn kaken voor zijn nest .Gijs ligt elke avond wel op het schuurdakje op de deken van Sedum die er groeit.
Maar een close-up van de bloemetjes zie je heel veel kleine beestjes ( licht geel/ licht bruine kleine ruspjes lijken het ). Misschien heeft hij daar jeuk van !!


De Stokroossnuitkevers zijn er ook weer. Hier lijkt het er maar eentje, maar dat is illusie, want anders zou het beestje wel heel veel pootjes hebben


Hier zie je wat ze aan doen zijn... hun dagelijkse hobby ! :)

Onder zit het vrouwtje en die heeft een snuit zo lang als haar eigen lichaam om sappen uit de Stokroos te verkrijgen.Wat hebben ze toch felle kleuren.. Prikneuzen.De Sneeuwbes in de steeg bloeit ook weer. Wat zijn het kleine bloemetjes en wat zien ze er bijzonder uit als je ze heel dichtbij op de foto zet.