zondag 19 december 2021

Nederland zeker vier weken in lockdown......................... vervolg van het Corona virus. Zondag 19 december 2021.

  Een poos niets geschreven over het Corona virus.
Nederland zit vanaf vanochtend weer eens in een lockdown.  Wat is er gebeurt dan ?

In de zomer liep alles voorspoedig... ziekenhuizen konden weer operaties inhalen die uitgesteld waren en er kwamen steeds minder regels... aan het einde van de zomer werden zelfs alle regels losgelaten.

Zelf de minister van justitie kon er een liedje over zingen.

https://www.youtube.com/watch?v=v9rjxYPXzlo&ab_channel=ThatFalconPunch

Nederland verwordt een beetje "Jantje lacht, Jantje huilt " .
Hoe dom is het om de basisregels los te laten, zoals 1,5 meter afstand en mondkapjes dragen in winkels etc.  Als snel kwamen er meer en meer besmettingen. Nu met een mutant die de Delta variant heet.
En in de herfst lagen binnen de kortste keren de ziekenhuizen alweer bijna vol en de intensive care's idem dito.  

Nederland is wel vaker "dom " geweest en wel vaker te eigenwijs met eigen regels, terwijl landen in Europa er een ander beleid op na hielden.
Zo waren we de eerste vaccinatie ronde ook niet de snelste.
Waar ik mij aan erger is dat de groep van 60 tot 65 jarigen het mindere vaccin Astrazeneca kregen, omdat Nederland weer eens het goedkoopste vaccin wilde hebben. Waarvan nu blijkt dat het na een half jaar eigenlijk geen bescherming meer geeft. Er zijn ook veel Atrazeneca vaccins de prullenbak in gegaan.
De rest hebben we naar ontwikkelingslanden gezonden.

Maar ik ben zo een slachtoffer van dat slechte vaccin.

De Delta variant greep in de herfst alweer snel om zich heen, zodat de regering alweer snel moest terugkomen op de versoepelingen die nog maar een maand geleden gesteld waren.
Met de Delta variant kwamen de ziekenhuizen alweer snel vol te liggen en werd er weer gesproken over code zwart voor met name de IC's in de ziekenhuizen. Want IC personeel is ziek of zijn weggelopen uit het vak, omdat het verplegen van mensen met een Corona infectie best heel zwaar werk is.
Sowieso liggen de meeste IC patiënten 2 weken op de IC en dan zit het nog mee !
En in de zomer waren de ziekenhuizen ook al begonnen met het inhalen van operaties ed. De verpleegkundigen op de IC hebben geen rust gehad.
En de regering wil wel meer IC bedden en dat kan ook qua ruimte en apparatuur, maar ze hebben geen mensen om de bedden te bemannen....

In twee weken tijd is er nu paniek ( en terecht ) ontstaan over een nieuwe mutatie, de Omikron variant.
Voor het eest vastgesteld in Zuid Afrika. En natuurlijk met vluchten uit dat land naar andere landen zijn er dus nu ook besmettingen in Nederland en de rest van de wereld.
De Omikron variant is heel veel besmettelijker dan de variant die sinds de zomer in Nederland heerste ( de delta variant en die was al veel besmettelijker dan de 1e variant ( de Alfa variant ).

Deze nieuwe variant is 25 tot 50% besmettelijker dan de Delta variant en er komt nog bij dat bij deze nieuwe variant mogelijk de eerdere vaccinaties niet tot weinig werkzaam zijn. Astrazeneca doet niets tegen deze besmettelijke variant !!!

Engeland is een goed land om naar te kijken, want meeste mensen zijn daar gevaccineerd met dat minder werkzame Astrazeneca en als men naar de getallen kijkt, verdubbelt het aantal besmettingen door de Omikron variant bijna elke dag a 2 dagen. Zo snel gaat dat en zo besmettelijk is de nieuwe variant.

Eigenlijk prachtig om te zien hoe natuur werkt. Want hoe kom je aan die mutaties ?
Ws door een patiënt met een immuunstoornis die daardoor heel lang geïnfecteerd kon zijn waardoor er veel virussen konden vermenigvuldigen en waardoor er foutjes kwam in het kopiëren van de DNA en een mutant is geboren.
Ook zou het kunnen zijn dat het afkomstig is van muizen die geïnfecteerd zijn geraakt.


Want wat er onder andere veranderd is, zijn de spike eiwitten die aan de buitenkant van het virus zitten. Het patroon lijkt erg te passen op cellen van muizen.
Knap van zo een virus wat ons eigenlijk dus elke keer te slim af is.
Zo ontdoet moeder natuur zich van het soort wat de natuur uitbuit en slecht is voor de aarde.

Maar in werkelijkheid is dit niet zo. Het is de mens zelf die zijn eigen graf graaft.
De mens ziet zichzelf als de intelligentste soort op aarde, maar dat blijkt nadat de tijd verstrijkt dus niet zo te zijn. Welk intelligente diersoort *( want dat zijn wij gewoonweg ) breekt zijn eigen leefomgeving nou af ?  Zijn we nou zo intelligent dat we niet konden inzien dat we de aarde en alles wat daarmee samenhangt ( vooral het leven ) aan het kapot maken zijn. We vragen veels te veel van de aarde.
We komen te laat er achter dat het leven op deze planeet afhangt van een kostbaar evenwicht !

Ook de manier van leven is vernietigend voort leven op aarde.
Vooral de zogenaamde "vooruitgang " is schadelijk gebleken voor de aarde.
De industriële revolutie heeft de mens veel gebracht, maar blijkt dus vernietigend te zijn voor het leven op aarde.

We willen alles veel te goedkoop. De consumptie economie is funest voor de aarde.
De combinatie van goedkoop en de ongebreidelde alsmaar doorgaande consumptie-drift is voor de aarde killing. We verbruiken veel te veel grondstoffen van de aarde en met productie processen waarbij de mens alsmaar vervuilt graven we ons eigen graf.
Zelfs Shell, een grote oliemaatschappij maakte in de jaren 80 een rapport waarbij ze zelf er al achter waren gekomen dat door gebruik  ( verbranding ) van olieproducten er teveel CO2 vrij zou komen wat een broeikas effect zou veroorzaken op de aarde. En ondertussen ging de maatschappij gewoon door met het oppompen van olie en gas en de mens te stimuleren om maar veel olieproducten te verbruiken.

In Denemarken hebben ze alle nertsen maar afgemaakt, omdat die teveel en te vaak besmet raakten met het Corona virus en een bron konden worden voor het ontstaan van mutaties.

En zie nu.... we komen er ( te laat volgens mij ) achter dat de verbranding van olie en gas en producten die daaruit gemaakt worden, de aarde ernstig opwarmt. Zelfs nu al op zo een manier dat over een paar jaar de noordpool zonder ijs zal zijn.  Gletsjers smelten met een record tempo en de opwarming veroorzaakt nu al dat dieren uitsterven of gaan migreren (als ze dat kunnen ) naar plekken op aarde waar ze kunnen overleven ( lees, migreren naar koudere gebieden ).

Ook de massale bevolkingsgroei zorgt voor uitputting en vernietiging van de natuur.
De natuur die de aarde in een evenwicht houdt, zodat leven kan floreren.
Nu merken we al de gevolgen van de opwarming van de aarde. Weersystemen veranderen, waarbij er nu vaker extreme weersomstandigheden voor komen.  Zoals dit jaar de hevige regen in Duitsland/ België en Nederland die voor overstromingen zorgde en aardeverschuivingen tot gevolg hadden.

En dat op zo een schaal welke mensen nog niet meegemaakt hadden.
Oceanen warmen op, waardoor het koraal driegt te verdwijnen en de oceanen zuurder worden ( omdat CO2 oplost in het water en koolzuur ...de naam zegt het al ) waar koraal niet tegen kan. Maar ook de diatomeeën ( kiezelwieren ) verliezen hun "kalk skelet " en zullen steeds minder groeien, terwijl zij een levensbehoefte zijn voor een heleboel dieren, en aan het begin van een voedselketen staan. 

Zelf nu zijn er nog hele volksstammen die niet geloven dat de mens de reden is van de huidige opwarming van de aarde. En ondertussen ( ik ook ) gaan we rustig door met consumeren.... want we willen alleen maar meer en meer...en ... het mag niets kosten.

Daarom is het een prachtig fenomeen..... de opwarming van de aarde. ( excuus dat ik het zo zeg ).
Straks is de planeet aarde verlost van zijn plaagdier die er alleen maar een grotere rotzooi van maakt.


Ik denk dat ik meer dan 10 jaar geleden deze boodschap al verkondigde aan mijn kinderen, die toen reageerden dat het niet de mens was die de opwarming veroorzaakte.
Ik raadde ze zelfs aan om te emigreren naar een gebied wat aardig wat hoogte heeft, zodat ze niet zouden verdrinken, als dat ze in west Nederland zouden blijven.
Als ik soms een artikel doorstuur aan mijn zoon, om hem te laten zien dat wat ik meer dan 10 jaar geleden voorspelde, dan reageert hij er niet meer op .

Zoals laatst had ik hem een artikel van de Volkskrant gestuurd waarbij men hardop afvroeg of bouwen in het westen van Nederland nog wel zinvol was.
Zelf denk ik dat de mensen toch snel uit de lage gebieden van de rivierdelta ( want dat is waar we in leven in Nederland ) moet vertrekken en dat investeringen in het westen van Nederland eigenlijk niet juist meer is. We zullen nog misschien wel 50 jaar droge voeten kunnen houden met ingrepen die miljarden gaan kosten. Maar of dit nu wijs is... ik vraag het mij af.

En nu de Corona. Men heeft echt jaren en jaren terug al pandemieën voorspelt, welke door de mens zouden worden veroorzaakt.  Maar ook hier luisterde men niet naar en alles moest massaler en goedkoper. Steden die miljoenen mensen huizen, zoals in China. En ondertussen bleven wel markten bestaan waarbij men de gekste dieren aan het nuttigen waren, en op die "levende waren " markten is het contact tussen mens en dier op zo een manier close geworden dat virussen makkelijk kunnen overspringen van dier op mens. In het nieuws zie je ook dat meerdere dieren vatbaar zijn voor Corona, zelfs in dierentuinen worden apen, leeuwen, neushoorns etc besmet.
Wie zegt welke mutaties daar ontstaan ? en of die meer ziekmakend zijn of worden dan de tegenwoordige virusstammen.
We werden al vaak gewaarschuwd.... zoals in 2011 met het SARS virus.
Maar we luisterden niet naar deze belangrijke aanwijzingen..... en nu zitten we met de gebakken peren.
Een corona virus wat zich snel muteert.  En wie weet wat er nog komt en hoeveel mensen uitgeroeid worden.

China is op bepaalde gebieden heel erg vooruit gegaan, zeker qua industrie en elektronica.
Maar die "levende " markten bestaan nog uit het jaar 0 en zouden eigenlijk verboden moeten worden.
Eigenlijk alles waarbij heel veel dieren samenleven voor de consumptie industrie zouden verboden moeten worden, het zijn kweekreactors voor virussen en bacteriën.
Tot nu toe zijn we goed weg gekomen met het vogelgriep virus, maar dat zou zo maar het volgende virus kunnen zijn die overspringt. Ik zie de laatste tijd best veel dode vogels liggen in de weilanden en in natuurgebieden, vrijwel zeker hebben die de doodsoorzaak "vogelgriep " !!