zondag 9 januari 2022

Purmerbos............................. weinig te beleven...donderdag 6 januari 2022.

     Na vele dagen regen en grijs weer was er op 6 januari eens even de zon.
Maar ook de laatste tijd meer pijnklachten en weer last van mijn alvleesklier.
Ik had net voor de jaarwisseling mijn booster gekregen, te weten Moderna.
Daar ben ik ook best beroerd van geweest met koppijn en overgeven aan toe.
En tot nu toe ook meer vermoeid, en ik hoop dat dat laatste snel weer zakt, want heb nu 2 mooie zonsopgangen gemist in begin januari.

Al ging hij snel weer achter de wolken toen ik in het Purmerbos was.
En bepaalde delen van het Purmerbos zijn al donker, maar met grijs weer nog erger.

Ik had gehoop nog wat slijmzwammen te zien, maar heb helaas weinig gezien.Ik vond wel een aparte schimmel. Mijn programma om schimmels en paddenstoelen te herkennen maakt er een oranje aderzwam van, maar dat geloof ik niet.

Wat ik wel vond zijn gewone Wimperzwammetjes. Ze blijven mooi !!


Deze waren wel heel erg klein. Misschien komt het door de koude nachten dat ze wat minder groot groeien ?Ook vond ik Judasoren. Altijd fijn om een ;luisterend oor te hebben :)Deze Judasoor heeft een raar patroon, allemaal golfjes op de hoed.Gewei-zwammetjes waren er genoeg. Altijd leuk om een foto van te hebbenEen paddenstoelensoort die je bijna het hele jaar kan vinden is de Glimmer-inktzwam.
Deze zijn al wat ouder. Ze worden minder bruin en gaan al naar het zwarte toe.Judasoren zijn het mooist als ze "vers " zijn en als er zon doorheen schijnt.Nog een keer de witte schimmel met de oranje verkleuring.Een stammetje vol plooivlies waaiertjes !  Echt een mooi paddenstoeltje.