donderdag 24 februari 2022

Het is ( weer eens ) oorlog op het vaste land Europa............... Poetin zijn legers hebben de oorlog verklaard aan Oekraine....................24 februari 2022.

 Ik kwam om half 8 mijn bed uit vanmorgen en zag meteen de grote koppen op internet.
Om te janken toch ?

En maar volhouden dat we een intelligent soort dier zijn ?
De mens is het slechtste wat de natuur heeft voortgebracht.

Bij alles wat de mens doet, draagt niets bij aan de aarde, maar heeft nagenoeg altijd een vernietigend effect op de aarde en zijn biotopen systeem, welke elke dag vernietigd worden voor geld en macht.
Zelfs nu het bestaan van de mens op spel staat door eigen toedoen ( de opwarming van de aarde ) gaan we nog even een oorlog beginnen, om weer de macht terug te krijgen en erkend willen zijn als wereldmacht. En natuurlijk de strijd voor grondstoffen en zeldzame metalen.
Poetin had beter de oorlog kunnen verklaren aan de opwarming van de aarde, dan had hij respect gekregen. 

 Op deze aardbol hebben we meer van deze mongolen, zoals Poetin in Rusland, die als een klein kind niet tegen het verlies van bepaalde staten, zoals de Oekraïne, in de tijd dat de USSR uit elkaar viel.
 

Hij wil ook herdacht worden als een groot leider, zoals Stalin, net zoals Xi-jinping  ( Xi ping ping kun je hem beter noemen ) die zich alle macht toe eigent en de wet zo aanpast dat hij zijn leven lang DE Chinese leider zal blijven. Iets wat Poetin ook keer op keer doet !

 Kim Jong-un in Noord Korea, die streeft naar macht en dreigt met nucleaire bommen. Zijn volk sterft de hongerdood en meneer schiet de ene raket na de andere af.


Xí Jìnpíng in China, die Taiwan wil inlijven en genocide pleegt op de Oeigoeren.

Weinig dieren voeren oorlog, maar ze zijn er wel, zoals de leuke stokstaartjes. Maar dat gaat altijd om eten en voortplanting.

Bij de mens gaat het om de macht.

 

 

 

 

 


Rusland is Oekraïne binnengevallen in de nacht van woensdag op donderdag. President Vladimir Poetin noemt het een "speciale militaire operatie" met het doel Oekraïne te "demilitariseren en denazificeren". De Oekraïense strijdkrachten spreken over een invasie. In verschillende Oekraïense steden worden explosies gehoord en dodelijke slachtoffers gemeld.

Oorlog in Oekraïne

  • Rusland is Oekraïne binnen gevallen in de nacht van woensdag op donderdag.
  • In het hele land worden bombardementen en beschietingen gemeld.
  • De aanval volgt op maanden van spanningen rond de Oekraïense grenzen.
  • De Russische president Vladimir Poetin stelt dat het Russische doel is om Oekraïne te demilitariseren en de regering af te zetten.
  • Westerse landen hebben aangekondigd Rusland zware sancties te zullen opleggen.

Precies op het moment dat de VN-Veiligheidsraad in een spoedzitting bijeenkwam, zei Poetin op de staatstelevisie dat de actie een reactie is op "dreigementen" vanuit Oekraïne. De Russische aanval op Oekraïens grondgebied betekent het begin van de eerste oorlog in Europa sinds de Joegoslaviëoorlog in de jaren negentig.

Door Russische bombardementen op Oekraïne zijn minstens acht mensen gedood en zeker negen anderen gewond geraakt, zeggen de autoriteiten in Kiev. Het is de eerste bevestiging dat er doden zijn gevallen. CNN meldde eerder op basis van een bron bij het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken dat er honderden slachtoffers zijn gevallen.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky kondigde donderdagochtend vroeg in een toespraak tot zijn volk een staat van beleg af. Dat houdt in dat het leger meer te zeggen krijgt en dat de vrijheden van burgers worden ingeperkt. De president adviseert inwoners van zijn land zoveel mogelijk thuis te blijven.

 


VERVOLG 25 februari 2022


Poetin vordert gestaag in Oekraïne. Vandaag zijn de Russische troepen al aan de rand van Kiev ( de hoofdstad van Oekraïne ) en ik denk dat de stad vandaag ingenomen wordt.

Oekraïne is geen partij voor het Russische leger, hoe dapper het leger van Oekraïne ook is.
Europa en de VS kunnen alleen sancties instellen tegen rusland en rusland zelf bedreigt europa en de rest bvan de wereld als men militair zoi ingrijpen. Dan krijgt de wereld een reactie te zien die zij nog nooit gezien hebben, te denken valt aan kernwapens. Zo gek is Poetin geworden.

 Eigenlijk is Poetin een klein kind die niet tegen zijn verlies kan.
Veel landen veroordelen de Russische inval in Oekraïne, maar China niet echt, het spreekt zich niet krachtig uit, want tijdens de olympische winterspelen is er vast een heel goed gas contract afgesloten tussen China en Rusland. Want daarom verheft Zi zijn toon niet, omdat ze vele deals hebben met Rusland, maar ook veel geld in de infrastructuur van Oekraïne hebben gestoken.
Erg laffe houding van een groot leider wat Xi denkt te zijn.

Europa en de VS willen sancties opleggen aan Poetin en zijn leger, maar steggelen over hoever ze moeten gaan. Het Swift systeem van de banken, dat zou heel veel doen als ze Rusland blokkeren tot dat systeem. Maar Europa is weer zo laf om dat niet te doen, omdat de mindere economieën er ook onder haan lijden, zoals oa Italië. Maar ook Nederland en Duitsland.
Dus houden de VS en de EU het bij een wat mindere sanctie-pakket.

En hoe stoer Zelensky ook is, hij is geen partij voor Rusland. Hij kan Oekraine niet echt verdedigen.  Heel veel mensen slaan op de vlucht en er staan kilometers file aan de grenzen van Polen/ Hongarije etc.
Eigenlijk zou iedereen tussen de 18 en 50 jaar zich moeten melden voor het leger, maar ik denk dat de meeste van deze mannen op de vlucht slaan.

Een oplossing zou zijn, is Poetin opruimen, vergiftigen, zoals hij met vele van zijn tegenstanders ook gedaan heeft. Dat zou DE oplossing zijn, maar tja, wie gaat dat doen ? Hij zal erg beveiligd worden neem ik aan.
Want indien Poetin dood is, denk ik dat het Russische volk zich wel durft te laten horen !
Nu zijn er een paar duizenden russen die protesteren tegen wat Poetin doet, maar die worden allemaal opgepakt.

Zelf denk ik dat de dood van Poetin heel veel problemen oplost en dat er geen leiders echt meer zijn zoals deze oud KBG man. Want  ik denk dat het Russische volk deze oorlog ook helemaal niet willen.

Ik denk zelf dat Oekraïne vandaag , of binnen enkele dag valt helaas.


Een stukje nieuws over de oorlog van Nu.nl


https://www.nu.nl/spanningen-oekraine/6185514/russen-vallen-kiev-binnen-volgens-oekraiens-ministerie-van-defensie.htmlRusland verzamelt troepen in Belarus voor aanval op Kiev
Rusland verzamelt militairen op het vliegveld Gomel in Belarus voor een aanval op de Oekraïense hoofdstad Kiev, zegt de Oekraïense stafchef van het leger. "Rusland valt steeds meer burgerdoelen aan om de Oekraïense bevolking te intimideren", zegt de legerleider op Facebook.

Russische troepen trekken vanuit meerdere richtingen op naar Kiev, waar de eerste eenheden al zijn aangekomen. In een poging om het Russische leger tegen te houden, hebben de Oekraïense strijdkrachten een belangrijke brug richting de hoofdstad opgeblazen.

Ook hevige gevechten in Charkov
Ook in Charkov worden nieuwe explosies gemeld. Volgens onbevestigde berichten wordt er in de op een na grootste stad van Oekraïne geschoten en worden er mensen geëvacueerd.

De Russische troepen trekken Kiev langzaam verder in. De eenheden zijn niet ver verwijderd van het stadscentrum, waar onder meer het Oekraïense parlementsgebouw gevestigd is.

Volgens nog onbevestigde berichten is dit een foto van een doodgeschoten Russische militair in Kiev. De verdedigingstroepen van Kiev zouden verschillende "Russische saboteurs" hebben gedood, maar hebben niet kunnen voorkomen dat de Russische troepen de Oekraïense hoofdstad betraden.

 
 
Russische troepen betreden Kiev
Volgens het Oekraïense ministerie van Defensie hebben Russische troepen de Oekraïense hoofdstad Kiev betreden. In een tweet zegt het ministerie dat Russische militairen zich in de noordelijke wijk Obolon bevinden, enkele kilometers van het stadscentrum.

De lokale bevolking wordt nogmaals verzocht een schuilplaats te zoeken, maar wordt ook aangemoedigd om terug te vechten met bijvoorbeeld molotovcocktails.

 
Frankrijk vreest voor Russische aanval op Moldavië en Georgië
Net als het Verenigd Koninkrijk is Frankrijk ervan overtuigd dat Rusland heel Oekraïne wil bezetten. Daarnaast vrezen de Fransen dat Rusland binnenkort ook Moldavië en Georgië gaat binnenvallen, zegt minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian.

Moldavië en Georgië zijn net als Oekraïne een voormalige Sovjetrepubliek. Moldavië ligt ten zuidwesten van Oekraïne en grenst aan Roemenië. Georgië ligt ten zuiden van Rusland, aan de oostkust van de Zwarte Zee. De landen zijn niet lid van de NAVO.

Ook in Moldavië en Georgië zijn Russische militairen aanwezig in afvallige, pro-Russische regio's.

Rusland zegt parachutisten te sturen om Tsjernobyl te bewaken
Russische paratroepers (militaire parachutisten) zullen worden ingezet om de kerncentrale in Tsjernobyl te helpen bewaken. Dat laat het Russische ministerie van Defensie weten. 

Russische troepen hebben de kerncentrale in handen, maar in de omgeving wordt nog gevochten. Met het gebruik van parachutisten kan Rusland de troepenmacht aanvullen zonder dat die versterkingen zich eerst door de grondgevechten heen hoeven te vechten.

Beelden tonen ravage na raketinslag in flatgebouw in Kiev
Beelden tonen ravage na raketinslag in flatgebouw in Kiev

VK: Rusland wil heel Oekraïne innemen
Het Verenigd Koninkrijk gaat ervan uit dat Rusland heel Oekraïne wil innemen, zegt de Britse minister van Defensie Ben Wallace. Hij voegde eraan toe dat het Russische leger voorlopig faalt in die opzet.

"In tegenstelling tot wat Rusland zelf beweert, slagen de troepen er niet in hun belangrijkste doelen snel te halen. Op de eerste dag van deze invasie hebben ze direct gefaald."

Inwoners van Kiev schuilen in metrostations. In de Oekraïense hoofdstad is het luchtalarm afgegaan en worden mensen opgeroepen om zich naar schuilkelders te begeven.

Zelensky vraagt oostelijke NAVO-landen om steun
President Volodymyr Zelensky heeft Oost-Europese NAVO-lidstaten als Polen om militaire bijstand gevraagd. Het is zeer onwaarschijnlijk dat die landen op dat verzoek ingaan, omdat daarmee de hele NAVO bij de oorlog betrokken zou raken. Zelensky pleit voor een coalitie van landen die Oekraïne op militair vlak willen helpen.

Volgens Zelensky tonen de Russische aanvallen, waaronder de raketaanvallen op Kiev, aan dat de door het Westen opgelegde sancties niet voldoende zijn. Volgens hem zou militaire steun Rusland vroeg of laat naar de onderhandelingstafel dwingen om de strijd te beëindigen.

Opnieuw luchtalarm in Kiev
Volgens verschillende media ter plaatse is in Kiev opnieuw een luchtalarm afgegaan vanwege Russische luchtaanvallen. Het stadsbestuur roept inwoners op naar schuilplaatsen te gaan en daar voorlopig te blijven. De stad heeft alle metrostations geopend, zodat mensen daar dag en nacht kunnen schuilen als dat nodig is.

"De hoofdstad opereert onder staat van beleg", schrijft de gemeente in een bericht. "Volg de officiële instructies en blijf kalm."

Onderminister: 'Russische troepen vandaag aan de rand van Kiev'
Hanna Malyar, de Oekraïense onderminister van Defensie, waarschuwt dat Russische troepen vandaag de rand van Kiev zullen bereiken. De Oekraïense hoofdstad wordt sinds vanochtend bestookt met raketten, die het voor Russische grondtroepen makkelijker moeten maken om op te rukken.

Volgens Malyar houden Oekraïense eenheden voorlopig nog stand, maar voeren Russische troepen vanuit meerdere richtingen aanvallen uit.

Raketaanvallen volgens Zelensky niet alleen gericht op militaire doelen
Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zijn de Russische raketaanvallen van vanochtend niet alleen gericht op militaire doelen. De aanvallen zouden ook gericht zijn op civiele locaties, stelt Zelensky in een tv-toespraak.

De raketaanvallen begonnen volgens de president rond 4.00 uur (lokale tijd). Zelensky zegt dat de Russische troepen in de meeste richtingen met succes zijn tegengehouden. Amerikaanse functionarissen meldden volgens CNN juist dat Russische troepen vanuit Belarus de Oekraïense hoofdstad Kiev tot op ruim 30 kilometer zijn genaderd.
5 uur geleden

 

 

Zondag 27 februari 2022


De gek gaat nog dreigen met kernwapens ook !
Ik hoop toch zo dat er een "lone wolf " die man gaat afmaken. Want als Poetin dood is, zijn we van een hoop problemen af, het is die man echt in zijn bol geschoten.... idioot !!


Zie berichten van Nu.nl

https://www.nu.nl/spanningen-oekraine/6186599/poetin-zet-nucleaire-strijdkrachten-op-scherp-als-ultiem-dreigement.html 

Zondag 27 februari 2022


Poetin zet nucleaire strijdkrachten op scherp als ultiem dreigement

Poetin zet nucleaire strijdkrachten op scherp als ultiem dreigement


De Russische president Vladimir Poetin heeft de kernwapendivisie van het Russische leger zondag opdracht gegeven over te gaan op gevechtsmodus. Dat melden Russische media en verslaggevers van persbureau AP. Het is een reactie op de oplopende spanningen met het westen over de Russische inval in Oekraïne.

De Russische president is boos over de economische sancties tegen Rusland van verschillende landen uit onder meer de EU. Ook is hij niet blij met de "agressieve verklaringen" die topfunctionarissen van NAVO-landen zouden afleggen.

Westerse deskundigen achten het nog steeds onwaarschijnlijk dat Poetin kernwapens zal inzetten. De dreiging van wederzijdse vernietiging die tijdens de Koude Oorlog bestond tussen de Sovjet-Unie en het Westen is nog steeds van toepassing.


Tegelijkertijd is de nucleaire dreiging groter dan die in decennia is geweest. Militaire analisten waarschuwen dat Poetin het Russische kernwapenarsenaal beschouwt als valide strategisch middel, terwijl dat in de latere jaren van de Sovjet-Unie niet meer zo was.

De Europese Unie kondigde donderdag in reactie op de inval in Oekraïne de "zwaarste sancties ooit" aan tegen Rusland. Strategische sectoren krijgen geen toegang meer tot Europese technologie en alle banken worden afgesloten van Europese geldstromen.

Burgers proberen Russische tanks met blote handen tegen te houden
Burgers proberen Russische tanks met blote handen tegen te houden

VS en NAVO veroordelen 'onacceptabele escalatie'

De Verenigde Staten noemen de actie van Poetin in een eerste reactie een "onacceptabele escalatie". "Dit betekent dat president Poetin deze oorlog verder uit de hand laat lopen op een manier die we niet kunnen accepteren", aldus de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Linda Thomas-Greenfield.

NAVO-topman Jens Stoltenberg sprak van "gevaarlijke woorden" van Poetin en laakte het "onverantwoordelijke" gedrag van de Russische president. "Wanneer je deze woorden kiest terwijl we allemaal zien wat ze in Oekraïne doen, is duidelijk dat de situatie nog ernstiger is geworden", zei de Noor.


VERVOLG ZONDAGAVOND 27-2-2022.

Ik denk dat Poetin zich behoorlijk verslikt heeft, in hoe de wereld op hem reageert.

Juist het tegenovergestelde van wat hij wilde bereiken. Nu gaan de NAVO landen veel meer budget geven aan militair materieel en de samenwerking tussen EU en VS  met hun NAVO en andere landen wordt alleen maar hechter na alle dreigingen van hem. 

Maar pas op, een rat in het nauw maakt rare sprongen. 

Hoe moet dit aflopen als je inmiddels door steeds meer mensen en landen uitgekotst wordt.
Ik denk dat Poetin zich nu beseft dat hij een grote vergissing heeft gemaakt.
De reactie van veel landen en samenwerkingsverbanden zoals de NAVO en de EU zijn alleen maar hechter geworden, en worden beslissingen in een veel sneller tempo genomen dan dat Poetin gedacht zou hebben. Hij wil dat Rusland meer veilig wordt tov de landen die  lid zijn van de NAVO.
De inval in Oekraine heeft er alleen maar voor gezorgd dat juist de samenwerking en de hechtheid in korte tijd veel sterker is geworden. Rusland wordt uitgesloten van het Swift systeem van de financiele wereld en dat raakt al snel de waarde van de roebel en dat mensen steeds minder kunnen kopen omdat de roebel in waarde snel daalt. Ik hoop dat vanuit zijn eigen bevolking protesten komen, omdat hun leven door Poetin zijn gedrag welvaart aan de neus van de gewone russiche burger voorbij gaat.Maandag 28 februari 2022.


Explosies te horen in Kiev en Charkov, Russisch offensief gaat door

Op veel plekken in Oekraïne klonk in de nacht van zondag op maandag het luchtalarm, gevolgd door explosies in de steden Kiev en Charkov. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zijn de komende 24 uur cruciaal voor het land. Oekraïne en Rusland gaan maandagochtend onderhandelen, al heeft dat volgens Zelensky niet veel kans van slagen.

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Wij zetten daarom de recentste gebeurtenissen meerdere keren per dag voor je op een rij. Abonneer je op de tag 'Oekraïne-update' om een melding te krijgen wanneer we weer zo'n overzicht plaatsen.

In Kiev zijn afgelopen nacht meerdere explosies te horen geweest volgens de Oekraïense staatsvoorlichtingsdienst. De explosies volgden na enkele uren waarin het relatief rustig was in de hoofdstad van Oekraïne. De informatie over de explosies kon niet worden geverifieerd.

Volgens het Oekraïense leger gaat het Russische offensief richting Kiev door. In het noorden van de hoofdstad heeft het Russische leger geprobeerd een pontonbrug te bouwen, om zo de rivier Irpin over te steken, schreef de Oekraïense legertop op Facebook. Een andere poging om de voorstad Irpin, net buiten Kiev, in te nemen is mislukt, aldus het bericht. Ook die informatie kon niet worden geverifieerd.

Terwijl de besprekingen tussen Oekraïne en Rusland over een mogelijke vredesregeling op het punt staan te beginnen, lijkt het erop dat Belarus zich meer in de strijd gaat mengen. Belarus fungeerde al als uitvalsbasis van de Russen, maar gaat mogelijk maandag ook helpen met de inzet van manschappen in de oorlog tegen Oekraïne. Dat meldt het Oekraïense persbureau UNIAN. Belarussische parachutisten zouden het bevel hebben gekregen om maandagochtend vroeg naar Oekraïne te vliegen.

Zondag stemde Belarus ook al in een referendum voor het opheffen van de niet-nucleaire status van het land. Dat betekent dat er voor het eerst weer kernwapens in Belarus geplaatst kunnen worden sinds het land daar afstand van deed na de val van de Sovjet-Unie begin jaren negentig.

De uitkomst van het referendum valt samen met het besluit van de Russische president Vladimir Poetin om de kernwapendivisie van het Russische leger opdracht te geven om over te gaan op gevechtsmodus. Poetin zou boos zijn over de economische sancties tegen Rusland, van onder meer de Europese Unie, en de "agressieve verklaringen" die topfunctionarissen van NAVO-landen zouden afleggen.

Minister Sigrid Kaag van Financiën zei daarover in Op1 dat Poetin een "ultiem gevaarlijk spel" speelt. Hoewel er nog geen sprake is van kernoorlog, is het dreigen hiermee "een eerste stap", aldus Kaag.

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, meldde dat Oekraïne mag toetreden tot de EU. Dat zei ze zondag tegen een verslaggever van tv-zender Euronews. Von der Leyen benadrukte dat er nu al op verschillende gebieden nauw wordt samengewerkt door de EU en Oekraïne "Ze horen bij ons en we willen hen erbij", aldus Von der Leyen.

Eerder werd al bekend dat Oekraïne bezig is met het bouwen van een IT-leger om via Telegram ddos-aanvallen uit te voeren op Rusland. In de nacht van zondag op maandag zetten hackersgroepen de aanval in op Rusland en Belarus. Het is Anonymous gelukt om meerdere overheidswebsites plat te leggen.

Het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken meldde dat er sinds het begin van de Russische invasie 352 burgerdoden en 1.684 gewonden zijn gevallen. Volgens het Oekraïense leger zijn er sinds donderdag ongeveer 4.500 Russische militairen gesneuveld. Ook hebben Oekraïense eenheden helikopters, tanks en andere militaire voertuigen vernietigd. Die informatie kon niet worden geverifieerd.

Rusland heeft eerder toegegeven dat er slachtoffers zijn gevallen, maar heeft geen aantallen bekendgemaakt.