dinsdag 8 februari 2022

Na een week problemen oplossen van de computer..... en er was licht ! Dinsdag 8 februari 2022.

 Vorige week ( meer dan een week geleden ) kreeg ik rare problemen onder Windows 11.
Geen idee of het aan windows 11 ge;gene heeft, maar ik ben er wel een week mee zoet geweest.

Ik heb best wat verstand van computers en meestal als er problemen zijn en ik alles opnieuw moet installeren, dan is dat in één dag klaar.
Maar deze keer bleef ik rare problemen krijgen met installeren van Windows 11 en later ook Windows 10.

De eerste problemen waren dat de PC gewoon opstartte, maar als je een programma aanklikte, dan kreeg je wel het scherm van het programma wat ik opstartte, maar het leek alsof de PC heel druk was met van alles en er niets meer reageerde op mijn commando's. En dat terwijl de CPU maar 10 % bezig was.
Ik heb een AMD 3900 processor met 12 kernen. Dus die kan wel wat aan.
Achteraf blijkt dat de probkemen er langzaam inslopen.

Want als ik een fotoprogramma zijn bewerking liet doen, dan bevroor mijn PC soms voor 3 seconden en ging dan weer verder. Dat blijken dus voortekenen te zijn geweest, want nu ik de PC eindelijk weer werkend heb gekregen... heb ik totaal geen pauzes meer met het fotoprogramma.

Afijn.... (bijna ) alles is weer geïnstalleerd en heb goede back-up, zodat als het weer in de mist loopt, dat ik mijn systeem weer binnen een kwartier terug staat op de PC en werkend.

 

 

 

Dit was vanmorgen.... het blauwe uurtje ( de uur voor de zonsopkomst ).

En dit een klein uurtje daarna.