zondag 20 maart 2022

Is een mens een dier, of is de mens een beest ? ................ Zondag 20 maart 2022.

         Wij mensen vinden ons superieur aan dieren.
Wat is het verschil tussen een mens en een dier ? Daar is al best veel over geschreven en er wordt nog altijd over geschreven. Dus blijkbaar zijn er vele meningen en opvattingen, die zich niet laten vatten in één zin.

Op een forum op internet stond er van iemand een goede beschrijving:

Fysiek gezien, voldoet de mens aan de algemene definitie van een zoogdier. 

Maar de mens is uniek; vele kenmerken doen hem verschillen van alle andere dieren, kenmerken zoals spraak, traditie, cultuur, en een buitengewoon lange periode van groei en ouderlijke zorg. Wat de mens van alle andere levende wezens op aarde onderscheidt, zijn de hersenen. De informatie die in de ongeveer 100 miljard neuronen van de menselijke hersenen is opgeslagen, zou zo’n 20 miljoen boekdelen kunnen vullen! 

Abstract denken en spraak onderscheiden de mens van elk dier, en het vermogen om zijn toenemende kennis op te tekenen, is een van de opmerkelijkste kenmerken van de mens. Het gebruik van deze kennis heeft hem in staat gesteld alle andere levende wezens op aarde te overtreffen — zelfs een reis naar de maan te maken. 

Het is werkelijk waar wat een geleerde zei, namelijk dat de hersenen van de mens „anders en oneindig veel ingewikkelder zijn dan al het andere wat zich in het bekende universum bevindt”. Een kenmerk dat de kloof tussen mens en dier tot de allergrootste maakt, is het feit dat de mens morele en geestelijke waarden kent, die voortspruiten uit eigenschappen zoals liefde, gerechtigheid, wijsheid, macht en barmhartigheid. 

Hiernaar wordt in het boek Genesis verwezen wanneer daar staat dat de mens is gemaakt ’naar het beeld en de gelijkenis van God’. En deze kloof tussen mens en dier is de allergrootste.

Ik kan mij grotendeels vinden in deze omschrijving.

Als we over dieren praten die we mogen, zoals katten en honden en andere dieren die we houden, dan schrijven we er vaak positief over en noemen het dier een "dier ".
We hebben ook het woord "beest", wat voor mij een veel negatievere uitstraling geeft ( of vertaling van het woord dier ) dan het woord "dier ".

Als we een hekel aan een dier hebben noemen we het dier een beest.
Je hebt ook uitspraken en op gezegdes. Als honden die een avondje alleen gelaten zijn de boel in huis slopen, dan noemen we het een "beestenboel ".
Of de gezegde: "bij de beesten af "  

Het begrip bij de beesten af heeft 2 verschillende betekenissen:

1) ongehoord; onfatsoenlijk.
Uiting van verontwaardiging.

2) op beestachtige wijze; heel erg.

 

Vanmorgen kwam ik op Nu.nl het volgende tegen.


https://nos.nl/artikel/2421929-man-die-mogelijk-opzettelijk-werd-aangereden-in-ede-is-overleden

Man die mogelijk opzettelijk werd aangereden in Ede is overleden

 De voetganger die gisteren in het centrum van Ede vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een vrouw, is overleden. Volgens de politie gaat het om een man van 64 jaar uit Gaanderen, een dorp onder Doetinchem.

De man werd gisteren zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen zeiden tegen Omroep Gelderland dat een vrouw meerdere keren over het slachtoffer heen had gereden. Dat gebeurde in een winkelgebied in het centrum van Ede. Veel mensen hebben de aanrijding gezien.

De politie deed rond 17.00 uur een oproep op Burgernet om uit te kijken naar een auto die door een vrouw met lang zwart haar werd bestuurd. Veertig minuten later kwam het bericht dat het voertuig was gevonden en dat de bestuurster is aangehouden.

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak en de toedracht van de mogelijk opzettelijke aanrijding.
 


Vanmorgen op de NOS sit kwam ik ook dit artikel tegen:

https://nos.nl/artikel/2421923-man-doodgestoken-in-rosmalen-twee-verdachten-van-16-en-17-opgepakt

In het centrum van Rosmalen is een man van 22 op een terras neergestoken en overleden. De politie heeft twee tienermeiden van 16 en 17 jaar opgepakt als verdachten.

Er zou volgens de politie ruzie zijn ontstaan op het terras van een eetgelegenheid. De man werd gestoken en vluchtte naar een andere horecazaak, waar hij overleed.

De steekpartij vond plaats rond 22.00 uur. De politie meldde aanvankelijk dat het slachtoffer zwaargewond was en dat ambulancepersoneel nog zijn leven probeerde te redden. Later op de avond maakte de politie bekend dat het slachtoffer was overleden.

 

Twee verdachten van 16 en 17 jaar !!!  Waar gaat Nederland in godsnaam naar toe ?!?!?


En ook de oorlog in Oekraïne laat zien waartoe de mens in staat is... beestachtig gedrag noemen we dit ! Maar ik denk dat we hiermee vele beesten beledigen.

Op de Site van de NOS stond dit verhaal:

https://nos.nl/liveblog/2421931-weer-hypersonische-raket-ingezet-kunstacademie-marioepol-gebombardeerd

 

Zelensky: belegering Marioepol oorlogsmisdaad

De belegering van Marioepol zal de geschiedenis ingaan als een oorlogsmisdaad van het Russische leger, heeft de Oekraïense president Zelensky gezegd. "Om dit een vreedzame stad aan te doen, wat de bezetters hebben gedaan, is een terreur die nog eeuwen zal worden herinnerd", zei hij in een nieuwe videoboodschap.

De president ging ook in op de gesprekken die met Rusland lopen over de oorlog. Die onderhandelingen zijn volgens Zelensky "niet eenvoudig of prettig, maar noodzakelijk". Hij heeft de voortgang van de gesprekken gisteren besproken met de Franse president Macron.

Ondertussen haalt het Russische leger op sommige plaatsen de lichamen niet op van hun eigen soldaten, zei Zelensky. "Op plaatsen waar bijzonder hevig werd gevochten, stapelen de lichamen van Russische soldaten zich gewoon op langs onze verdedigingslinie. En niemand verzamelt deze lichamen."

Hij wees nogmaals op de verliezen die geleden worden aan Russische zijde. Tot nu toe zijn volgens hem meer dan 14.000 Russische soldaten gedood. Hij richtte zich tot Russische burgers in een videoboodschap: "Dat zijn 14.000 moeders, 14.000 vaders, echtgenotes, kinderen, familieleden, vrienden en jullie Russen merken dat niet?"

 

En deze pagina's stonden alle drie vanmorgen op het internet.
De mens met beestachtig gedrag. Maar beestachtig is vergeleken met dieren, want die vertonen zulk beestachtig gedrag niet.
De wereld wordt steeds slechter.....

Naar mijn mening mag de mens niet meer vergeleken worden met een dier !
Poetin vertoond beestachtig gedrag en is een echte oorlogmisdadiger !

Gisteravond op televisie ging het er over of je Poetin een oorlogsmisdadiger mag noemen. Want US president Biden deed dat toen hem gevraagd werd of hij Poetin een oorlogsmisdadiger vindt.
En hij sprak voor de TV camera's uit dat Poetin echt wel een oorlogsmisdadiger is !
Poetin zelf vond het een regelrechte belediging van Biden en uitte vervelende berichten over Biden als een soort van wraak. Meneer ging totaal niet in op de beschuldigingen

 

Zonet een update van de oorlog in Oekraïne:  ( weer een voorbeeld van deze massamoordenaar) .
Hij beschiet niet alleen militaire doelen, maar ook bewust op gebouwen waar burgers schuilen.

'Kunstacademie Marioepol gebombardeerd, waar 400 mensen schuilden'

Volgens de gemeenteraad van Marioepol is gisteren een kunstacademie in de belegerde havenstad vernietigd door Russische explosieven. In de school zouden op dat moment zo'n 400 mensen aanwezig zijn geweest. Ze schuilden voor bombardementen. Over het aantal slachtoffers is niets bekend, schrijft de raad, maar het gebouw is vernietigd en er liggen slachtoffers onder het puin. De bewering van de gemeenteraad is niet onafhankelijk te verifiëren.

Afgelopen woensdag werd ook al het theater in de stad gebombardeerd, waar naar verluidt zo'n 1000 tot 1200 mensen schuilden voor de gevechten in de stad. Er zouden sindsdien minstens 130 mensen levend onder het puin vandaan zijn gehaald, maar het reddingswerk wordt bemoeilijkt door de continue gevechten. Over het aantal overlevenden en doden zijn nog geen duidelijker cijfers bekendgemaakt.

.
Het is een moordenaar van gewone burgers. Al jaren gebruikt hij deze tactiek.
Hij deed ditzelfde in deed oorlog met Tsjetsjenië in 1999.
Als hij het militair niet kan winnen, met troepen op de grond dan veranderde zijn tactiek in het omsingelen van een stad of dorp, zodat er geen voedsel of water meer naar binnen kon.
En hij begon de stad gewoon plat te bombarderen met als grootste slachtoffers de gewone burgers.


Poetin is een heel erg oorlogszuchtige man, want in 2008 viel hij Georgië binnen.

In 2014 vielen groene mannetjes "de Krim " binnen, welke tot Oekraïne behoort.

In 2019 hielp hij Assad van Syrië zijn burgeroorlog te winnen.
Ook hier werden hele steden plat gebombardeerd ( eigenlijk weg gebombardeerd, want letterlijk de hele stad lag in puin ). Hij bombardeerde ook ziekenhuizen.

Als je ziekenhuizen bombardeert, kunnen gewonden niet meer verzorgd worden. Militairen kunnen niet meer vechten, burgers worden bang. Iedereen slaat op de vlucht. Dan kun je een gebied veel makkelijker innemen.”  Hij mag van mij vergeleken worden met Hitler.

In Syrië zijn nu ook hele spooksteden waar niemand meer echt kan wonen  ( zoals allepo  en Idlib,)

Vue aérienne de la ville d'Idlib, mardi 12 février 2020.


En dit alles herhaald zich nu in de oorlog met Oekraïne.
Hij bombardeert hele flatgebouwen / theaters/ ziekenhuizen en woonwijken !

De wereld heeft in al die oorlogen die Poetin is gestart nooit ingegrepen en dat was een grote fout. Deze oorlogsmisdadiger denkt gewoon door te kunnen gaan met zijn oorlog en misdaden.
Eigenlijk had de wereld in moeten grijpen toen Poetin zich ging mengen in Syrië !
Spooksteden zijn ontstaan en migraties van duizenden mensen naar andere landen om de oorlog te ontvluchten. Dat heeft deze man allemaal gedaan. Nu in Oekraïne ook weer, hij hongert hele steden uit omdat hulpkonvooien de steden niet kunnen bereiken omdat de russen blijven schieten.

Een groot probleem zal blijven, hoe krijg je Poetin voor het gerechtshof ?
De man is een moordenaar ( vergift zijn tegenstanders, journalisten, activisten) , een TIRAN, want hij laat geen andere meningen toe in Rusland en mocht je die al hebben, wordt je opgepakt !
De man liegt continu.... ( "hij zou Oekraïne niet binnenvallen zie hij weken terug nog ), ondanks overtuigend bewijs ( bellingcat ) bij de MH17 zaak blijft hij liegen dat Rusland niet het vliegtuig uit de lucht geschoten heeft en onschuldige mensen en kinderen heeft vermoord !
Ik denk dat ik nog wel wat vergeten ben te benoemen, zoals vals zit er in deze man.


Fijn om mee wakker te worden met dit nieuws. Ook de gedragingen van personen en groepen pubers die even een man neersteken. Of de vrouw die een man overrijd en dat nog een paar keer dot door nog een keer voor en achteruit de rijden.

De mens vertoont beestachtig gedrag en mag van mij niet meer vergeleken te worden met dieren.
Dieren vertonen veelal niet zo een moordzuchtig gedrag. Als dieren dat vertonen gaat dat vaak om voedsel en andere wezenlijke zaken die dieren nodig hebben, zoals een eigen territorium.

Maar dieren gaan nooit zover als de mens ( of als het beest wat we Poetin mogen noemen ! )
Eigenlijk is de mens een dier waarbij de natuur een foutje heeft gemaakt.
Men zegt wel dat we zo intelligent geworden zijn, omdat we zo een grote hersenmassa hebben t.o.v. de dierenwereld. Ook onzin... de olifant en de walvis / potvis hebben veel grotere hersenen ).

 

 

Het wordt tijd dat de aarde de mens gaat uitkotsen.