maandag 23 mei 2022

Rusland............. als je alles achteraf bekijkt is het altijd al een land geweest dat liegt en bedriegt.......... ook tegen zijn eigen volk................. 23 mei 2022.

 Gister een documentaire gekeken " Chernobyl , the lost tapes ".

Gruwelijk om te kijken en laat eigenlijk zien dat elke leider van Rusland liegt. Niet alleen tegen het buitenland, maar ook tegen hun eigen volk.

Het is de grootste kernramp tot nu, 28 april 1986.
Ik weet het zelf nog goed, ik was toen 26 jaar oud.

Het eerste nieuws kwam niet van Rusland zelf, maar van Scandinavische landen die ineens een verhoogde radioactiviteit maten in de lucht.
Op zich is dat al erg eigenlijk, dat ze de wereld niets vertelden in het begin van de ramp.

Daarna kwam het nieuws ook nog maar mondjesmaat naar buiten van Rusland.
Als je ziet hoe ze hun eigen volk aan gevaren blootstelden, echt om van te gruwelen.
De eerste dagen leek het alsof er niets aan de hand was. Vrouwen brachten hun kinderen naar school of gingen met hun kinderen naar de speelplaats. Ook zwangere vrouwen waren de eerste dagen gewoon in Tsjernobyl.   Er was een zwangere vrouw, wiens man brandweer man was en hij was bij de eerste troepen die bij de centrale kwamen en moesten blussen.

Een aantal dagen later zie je dat hij in het ziekenhuis ligt met verschrikkelijke brandwonden/ stralingsletsels.  Zijn vrouw wilde hem natuurlijk zien, maar ze had al gehoord dat zwangere vrouwen niet het ziekenhuis in mochten.  Ze heeft dat dus verzwegen om toch bij haar man te kunnen zijn.
Ook was er een regel, dat je elkaar niet mocht knuffelen en of kussen.
Dat deed ze natuurlijk niet en ze vertelde nog aan haar man dat hij niet mocht zeggen tegen de artsen en verpleegkundigen dat ze zwanger was, omdat ze anders niet meer bij hem kon zijn.

In de dagen die volgden zag je dat haar man steeds meer huidletsels kreeg, maar ook inwendig, want hij hield geen voeding meer binnen, zelfs drinken was al een martelgang.

In de eerste dagen werd duidelijk dat het vuur niet te doven was met gewoon blussen ( met water ).
En er werden later helikopters ingezet die grote ladingen zand en andere materialen in het gat van de reactor moesten gooien.
Ook werden mijnwerker en dienstplichtige soldaten ingezet om het radioactieve puin te ruimen ( delen van de reactor staven ) en werd er een tunnel onder de reactor gegraven om later het reactor deel af te sluiten middels beton te storten.
Al deze mensen werden heel slecht ingelicht over de gevaren die zij liepen.

In de 1e ochtend van de ramp kwam een brandweerman in de regelkamer van de reactor waar ingenieurs nog waren van de nachtdienst. De brandweer man schudde een hand van één van de mensen.
Toen hij later de regelkamer en de reactor verliet, moest hij zich douchen en daarna zich door een apparaat laten checken op radioactieve besmetting. Dat laatste had hij natuurlijk, maar het ergst waren zijn handen. die hadden een enorm hoge radioactieve besmetting, alleen door het schudden van de hand van één van de medewerkers in de regelkamer die nachtdienst had gehad.

Als je ziet hoe mensen onder erbarmelijke omstandigheden stierven ( de mensen van de eerste dagen ), echt heel gruwelijk. De vrouw van de brandweer man die ik eerder beschreef beviel later van een meisje, maar die heeft maar 10 minuten geleefd. 

Je kunt verdacht weinig ( of eigenlijk geen ) foto's terug vinden van de slachtoffers met verschrikkelijke straling- letels.  Misschien maar beter ook, op de documentaire zag het er al verschrikkelijk uit.


Maar om terug te komen dat de leiders van Rusland eigenlijk altijd liegen, dat is eigenlijk krankzinnig.

Zeker Poetin is daar de grootste in !

Op 4 maart 2018 werden voormalig Russisch militair inlichtingenofficier Sergej Skripal en zijn dochter Joelia vergiftigd

De 43-jarige Litvinenko, een oud-officier bij de FSB, werd in 2006 met de radioactieve stof polonium-210 vermoord in Londen

Vergiftiging van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny in 2020 


De moordpoging op Viktor Joesjtsjenko in 2003, vergiftigd met dioxine.

Dan hebben we ook nog de MH-17 zaak waarbij Rusland een vliegtuig uit de lucht schoot met honderden doden.

Wat is het antwoord van de Poetin elke keer !???  Dat zij het niet gedaan hebben !!
Poetin is een tiran die zijn eigen volk zelfs niet de waarheid verteld en zijn volk onder de duim houdt, om ook nooit een beeld te geven wat de russen deden in Syrië en nu ook de Oekraïne.

Je wordt tegenwoordig al gearresteerd in Rusland als je het woord oorlog gebruikt.
Via televisie worden de burgers een andere werkelijkheid geschilderd. Niet alleen over Oekraine, maar ook over wat de NAVO doet en de westerse landen etc.