donderdag 26 mei 2022

Wijsheid komt uit het oosten. En inderdaad.... dat is eeuwen terug, want wat er nu uit het oosten komt is niet veel goed. Poetin die op Hitler begint te lijken en China die het concept "concentratiekamp" heeft overgnomen van de duitsers. donderdag 26 mei 2022.

 Wijsheid komt uit het oosten leerde ik op school. En als je terug in de geschiedenis gaat dan was dat ook zo.
De eerste beschavingen waren hoogstaande beschavingen. Rond het jaar 1000 was de wetenschap in het oosten veel verder dan in het westelijk christelijke gedeelte van de wereld.

In de 15 e eeuw werd ook nog regelmatig gerefereerd aan de wijsheden uit het oosten.
Maar daarna haalde "het westen "  het oosten in.
Heden ten dage lijkt het juist andersom, dat de wijsheid al lang niet meer uit het oosten komt, maar alleen maar onrust, agressie en oorlog en haat !!
Het Islamitisch geloof is al lang geen vredelievend geloof meer.   Terwijl het eeuwen geleden het wel was, en leefden diverse geloven samen.

De laatste decennia zijn er vele oorlogen geweest in het oosten en is de haat tegen het westen enorm toegenomen. En dat laatste is soms ook wel te begrijpen, want de VS heeft niet altijd juist gehandeld en teveel naar economische belangen gekeken ( olie ).

En  anno 2022 komt er niet veel goeds meer uit het oosten.
Veel goedkope Chinese producten waarmee het westen verleid is. ( en wat alleen maar een milieu belasting geeft ). China streeft ook naar wereld-dominantie ! Te beginnen met de handel.
Het was al bekend dat China een hele bevolkingsgroep ( de Oeigoeren ) probeert te assimileren ( op een kwaadaardige wijze !! ).

Oorlog komt uit Rusland ( daar heb ik vorige week al wat over geschreven ) en China heeft het concept van de Duitsers omarmt, de concentratie-kampen.
Het is niet te bevatten.

De mensen worden deze keer niet vergast, maar worden onder dwang gehersenspoeld.
Xi Jinping wil er "nep chinezen " van maken. Alles draait om macht en land.
Als je vergast wordt, kost dat je leven. Maar hersenspoelen op deze wijze, dan ben je ook je leven kwijt.

Rusland zorgt er ook voor dat er meer massamigraties ontstaan, want de voedselprijzen schieten de lucht in door de oorlog. Niet alleen de voedselprijzen, maar werkelijk alles wordt duurder omdat één idioot een oorlog moet begint !! Zeker de arme landen zullen nog meer lijden !!

Ik ben geen racist, stem geen Geert Wilders etc.
Maar China en Rusland spannen wel de kroon met gruweldaden.
Tijd om er eens meer aandacht aan te besteden en eens het humanisme belangrijker te vinden dan het geld !!! 


Van de NOS site kwam het volgende nieuws:

https://nos.nl/artikel/2430040-servers-gehackt-data-geven-unieke-inzage-in-kampen-voor-oeigoeren


Servers gehackt: data geven unieke inzage in kampen voor Oeigoeren


De 27-jarige Ilham Ismayil op een politiefoto. Waarom hij vastzit is niet bekend Xinjiang Police Files
NOS Nieuws • Buitenland • dinsdag, 13:18 • Aangepast dinsdag, 13:51
Servers gehackt: data geven unieke inzage in kampen voor Oeigoeren

Een internationaal consortium van media heeft de hand weten te leggen op grote hoeveelheden data van de politie van Xinjiang, de regio in China waar de Oeigoeren voornamelijk wonen. Het datalek bestaat uit onder meer foto's van geïnterneerde Oeigoeren, spreadsheets met namen van gevangenen en de reden voor hun detentie, en geheime toespraken van hoge functionarissen van de Communistische Partij. De bronnen bieden een inkijk in de manier waarop China de moslimminderheid in de regio onderdrukt en de omvang daarvan.

De data zijn afkomstig van enkele servers van de politie in Xinjiang en zijn buitgemaakt door een hacker. Vervolgens zijn de gegevens doorgespeeld aan de Amerikaanse onderzoeker Adrian Zenz, die naam gemaakt heeft met onthullingen over Xinjiang. Zenz heeft de data op zijn beurt gedeeld met onder meer de BBC, Der Spiegel en El País. Die berichten erover onder de noemer Xinjiang Police Files.

Op de website zijn onder meer zo'n 3000 politiefoto's te vinden van Oeigoeren uit 2018. Het gaat om kinderen van 15 jaar oud, tot vrouwen en mannen van 73. Een deel van hen is gevangengezet in een heropvoedingskamp of een gewone gevangenis, van de anderen wordt vermoed dat ze zijn gefotografeerd in het kader van China's grootschalige surveillanceprogramma, en voor de verzameling van biometrische data van Oeigoeren. Op enkele foto's zijn bewakers met wapenstokken te zien, naast de gefotografeerden.
"We wisten al uit eerdere verhalen en onthullingen wat de reden kon zijn voor een enkeltje heropvoedingskamp. Deze data vullen op veel grotere schaal in hoe China in die kampen te werk gaat, en geeft grote groepen gedetineerden een gezicht.

China geeft aan dat Oeigoeren en andere moslimminderheden vrijwillig naar heropvoedingskampen gaan om te deradicaliseren of om nieuwe vaardigheden te leren. Op deze foto's zie je hoe Oeigoeren worden geblinddoekt, boeien om krijgen, van faciliteit naar faciliteit worden gebracht, bewakers met machinegeweren. Daarbij lijkt het deels ook te gaan om oefeningen, maar dat is niet overal even duidelijk.

En waarom worden ze vastgezet? Omdat iemand een telefoontje naar het buitenland heeft gepleegd, omdat iemand weigert alcohol te drinken, wat gezien wordt als extremistisch gedrag. Of juist omdat mensen hun telefoon niet gebruikten, wat de autoriteiten kunnen uitleggen als manier om onder het systeem van surveillance uit te komen.

Wat nu gepubliceerd is, is echt een ongekende grote serie data, die nog niet eerder in zoveel detail voorhanden waren. Op dit moment is Michelle Bachelet, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, in Xinjiang, dus de publicatie komt op een pikant moment.

Vermoedelijk zal ze meer informatie uit deze data kunnen halen, dan ze in die paar dagen van de Chinese autoriteiten krijgt. Daarbij zijn journalisten niet welkom. Er is op 28 mei, aan het einde van haar trip, nog wel een persconferentie, maar details daarover zijn nog niet gedeeld."

Onderdeel van de data zijn ook enkele toespraken van hoge partijleden, zoals Chen Quanguo, tot voor kort partijsecretaris in Xinjiang. Tegen een publiek van belangrijke militairen en politiemensen zegt hij: "Voor sommigen is zelfs vijf jaar heropvoeding niet genoeg. Als ze vrijgelaten zijn, beginnen de problemen weer. Dat is de realiteit in Xinjiang."

Ook zitten er interne handleidingen tussen die politieagenten voorschrijven hoe ze te werk moeten gaan in de detentiefaciliteiten. 'Studenten' moeten in hand- en enkelboeien en blinddoeken worden vervoerd, en er staat in aangegeven hoe bewakers in wachttorens gestationeerd moeten zijn. De documenten maken er ook gewag van dat iemand die probeert te ontsnappen moet worden doodgeschoten.
Een detentiecentrum in de regio Tekes. Hier oefenen bewakers waarschijnlijk hoe ze moeten optreden bij een ontsnappingspoging Xinjiang Police Files

Uit de documenten blijkt dat in 2017 en 2018 12 procent van de volwassen bevolking van de regio Shufu in Xinjiang gevangen zat. Als dat wordt geëxtrapoleerd naar heel Xinjiang zou dat betekenen dat er op dat moment 1,2 miljoen Oeigoeren en andere leden van moslimminderheden in kampen of gevangenissen zaten; een cijfer dat in overeenstemming is met door de Verenigde Naties betrouwbaar geachte schattingen.

 


 

Straffen zijn vaak buitensporig hoog. Persbureau AP onthulde vorige week dat in de regio Konasheher 4 procent van de bevolking gevangen zit. Sommige kregen meer dan tien jaar celstraf voor "ruzie zoeken en problemen veroorzaken". Een 58-jarige man die terug te vinden is in de Xinjiang Police Files kreeg zestien jaar cel voor het "dragen van een baard onder invloed van religieus extremisme".
Genocide

China vreest het streven van een deel van de Oeigoeren naar meer autonomie of zelfs een eigen staat. Het land zegt te strijden tegen terrorisme en extremisme en daartoe 'opleidingscentra' te hebben opgezet, waar Oeigoeren van hun radicale gedachten worden afgeholpen en worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Maar internationale onderzoekers hebben keer op keer aangetoond dat de realiteit anders is. In interneringskampen probeert China de Oeigoerse identiteit en cultuur met harde hand te onderdrukken, zegt bijvoorbeeld Adrian Zenz. Ook is er sprake van geboortebeperking onder de Oeigoeren.

Meerdere organisaties en landen bestempelen China's handelen als genocide. De Nederlandse Tweede Kamer nam een motie aan waarin die kwalificatie ook voorkomt, maar het kabinet wil de term nog niet gebruiken.

China spreekt in reactie op de Xinjiang Police Files van "leugens en desinformatie". Volgens China gaan "zaken gerelateerd aan Xinjiang in essentie over het tegengaan van gewelddadig terrorisme, radicalisering en separatisme en niet over mensenrechten of religie."Van de site NU.nl

 

https://www.nu.nl/buitenland/6202953/oeigoeren-expert-nu-china-ter-verantwoording-roepen-voor-misdaden.html 


Oeigoeren-expert: 'Nu China ter verantwoording roepen voor misdaden'

De Duitse Oeigoeren-expert Adrian Zenz vindt dat Europa en ook Nederland harde sancties moeten afkondigen tegen China. Zenz is verantwoordelijk voor de publicatie op woensdag van duizenden foto's van Oeigoerse gevangenen en tienduizenden gelekte documenten, die wereldwijd grote ophef veroorzaakten. "We kunnen als westerse landen niet langer wegkijken. Tegen hoofdverantwoordelijken binnen het Chinese regime moeten sancties worden ingesteld", zegt Zenz tegen NU.nl.

Zenz kreeg "een paar maanden geleden" een enorme hoeveelheid interne politiedocumenten toegespeeld. Hij wil niet precies zeggen wanneer hij de stukken kreeg, om zijn bronnen te beschermen. Sinds februari werkt hij samen met internationale media, die de authenticiteit van de documenten bevestigden. Dat leidde tot publicaties bij de BBC, El País en Der Spiegel.

Het is niet de eerste keer dat er stukken naar buiten komen die aantonen dat er in de Chinese regio Xinjiang op grote schaal Oeigoeren worden opgesloten. Maar niet eerder kan op basis van zo gedetailleerde informatie worden vastgesteld dat de Chinese autoriteiten "heropvoedingskampen" en voormalige gevangenissen gebruiken om op grote schaal de Oeigoerse bevolking op te sluiten. "Dit is voor mij de moeder van alle hacks", zegt Zenz.

In de zogeheten Xinjiang Police Files, die voor iedereen toegankelijk zijn, zitten lijsten met namen en de redenen waarom ze - soms jarenlange - gevangenisstraffen uitzitten. Dat kan het dragen van een baard zijn, luisteren naar religieuze teksten of het bij elkaar brengen van mensen die mogelijk sociale onrust kunnen veroorzaken.

Ook zijn er duizenden foto's van gevangenen. Daaronder is een foto van een meisje van vijftien jaar oud, Rahile Omer, die is opgesloten. Over haar lot en van dat van anderen is weinig bekend. Op de foto's is ook te zien hoe een man in een beruchte 'tijgerstoel' is vastgeketend tijdens een verhoor. Op andere foto's staan zwaargewapende politieagenten die gevangenen slaan en meesleuren. De stukken zijn afkomstig uit de periode tot 2018.
De vijftienjarige Rahile Omer, kampgevangene in Xinjiang.
De vijftienjarige Rahile Omer, kampgevangene in Xinjiang.
Foto: @Xinjiang Police Files
'Iedereen die wegloopt moet worden doodgeschoten'
 
 

 


Verder zijn er gedetailleerde instructies voor bewakers en speeches van hooggeplaatste leden van de communistische partij, die zonder terughoudendheid spreken over het doodschieten van gevangenen die proberen te ontsnappen.

Een van de teksten is een toespraak van de de voormalige leider van de communistische partij van Xinjiang, Chen Quanguo. Hij zegt tot zijn gehoor dat eenieder die probeert weg te lopen "moet worden doodgeschoten". Zenz: "Chen Quanguo staat bekend als een nietsontziende leider, maar het is iets anders als je dit soort teksten zwart op wit ziet staan."

Over de authenticiteit van de documenten bestaat bij experts geen enkele twijfel. Directeur van Human Rights Watch Kenneth Roth zei woensdag tegen Deutsche Welle dat hij "alle reden heeft" om te veronderstellen dat de documenten accuraat zijn.

Zenz zelf stelt dat het praktisch onmogelijk is om bijna drieduizend Oeigoerse bewoners van het Chinese platteland te laten poseren voor foto's. Ook de gehackte teksten zijn volgens hem overduidelijk afkomstig van de Chinese overheid, vaak voorzien van officiële stempels.
Oproep aan EU om sancties

De Duitse minister van Financiën, Christian Lindner, riep gisteren op tot een koerswijziging. Hij wil dat Duitsland minder afhankelijk wordt van China. In Nederland reageerde minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) terughoudender. Hij noemde de nieuwe berichten over ernstige mensenrechtenschendingen "zeer zorgelijk".

Onderzoeker Zenz vindt die Nederlandse reactie te slap. "Waarom komt er geen openlijke veroordeling van China? De feiten liggen op tafel. Het staat vast dat China zich op grote schaal schuldig maakt aan de onderdrukking van Oeigoeren."

De berichten met nieuwe informatie over ernstige mensenrechtenschendingen in Xinjiang zijn zeer zorgelijk. Nederland herhaalt de oproep aan China om mensenrechten volledig te respecteren en de VN onbelemmerde toegang te verlenen voor onafhankelijk onderzoek.

    WBHoekstra
    WBHoekstra
    19:51 - 24 mei 2022

Bezoek VN-commissaris aan China 'zinloze reis'


Zenz is niet de enige die dit standpunt inneemt. De Inter-Parliamentary Alliance on China (IPAC), een internationale groep parlementariërs waaronder Tom van de Lee (GroenLinks) en D66'er Sjoerd Sjoerdsma, riep Europese landen deze week op sancties in te stellen tegen Chinese hoogwaardigheidsbekleders die verantwoordelijk zijn voor de onderdrukking en massale opsluiting van Oeigoeren.

Zenz is het daarmee eens: "De Europese Unie heeft tot nu toe tegen maar een paar Chinezen sancties afgekondigd. De voormalige leider van Xinjiang, een van de architecten van de onderdrukking van de Oeigoeren, staat daar nog niet op. Hoog tijd dat dat alsnog gebeurt."

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de gehackte documenten afgedaan als afkomstig van "anti-Chinese krachten die uit zijn op het besmeuren van Xinjiang". Ook worden de media die over de zaak berichten ervan beschuldigd "leugens en geruchten" te verspreiden.

Komende week brengt de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties Michelle Bachelet een bezoek aan Xinjiang. Het is de eerste keer in vijftien jaar dat een VN-vertegenwoordiger China bezoekt.

De parlementariërs van IPAC vinden dat bezoek een wassen neus, omdat China met een beroep op strenge coronamaatregelen elk zinvol onderzoek van Bachelet en haar team onmogelijk zal maken. Zenz: "China zal het bezoek van Bachelet gebruiken voor propagandadoeleinden. Het is een zinloze reis."