vrijdag 15 juli 2022

Lang uitgehouden, maar dan nu toch Corona....................... Vrijdag 15 juli 2022.

 Afgelopen zondag een vriend geholpen met een TV sjouwen.
Daarna naar de AH gegaan om wat boodschappen te halen en het was toen al bijna 12 uur.
Ik ga eigenlijk sinds het begin van de corona-crisis erg vroeg boodschappen doen om de drukte te vermijden ( en de corona ).
Dat is mij goed gelukt. Alle vaccinaties en boosters gehad ( waarvan de laatste in april ).
Maar helaas............ dinsdag 12 juli naar het Zwanenwater geweest, onderweg mooie mist gezien over de weilanden. Het was echt prachtig !!!

Maar in de avond voelde ik al keelpijn opkomen en ook pijn overgang keel naar neus. En ik had een knallende koppijn die niet echt reageerde op paracetamol of brufen.
Toen dacht ik al.... ojee... als dit maar geen corona is !  Want woensdag zou ik naar Marloes haar verjaardag gaan, want ze is 30 jaar geworden !    Ik had Marloes in de avond al wat laten weten dat ik last had van verkoudheidsklachten.... en dat ik hoopte dat het geen corona was.

Ik wilde niet meteen testen, want ik hoor van alle kanten dat je vaak pas op de derde dag positief test met een zelftest.
De nacht had ik niet goed geslapen en als ik het bed uit moest om naar toilet te gaan rilde ik van de koude, terwijl het boven erg warm was ( zo een 25 C )
Mijn temperatuur opgenomen en ja hoor, koorts ( 38, C ). Toen wist ik het eigenlijk wel zeker.
De koppijn wilde maar niet over gaan, maar gelukkig reageerde de koorts wel goed op paracetamol.

Toch in de middag maar een zelftest gedaan en je moet 15 min wachten totdat je de uitslag kan aflezen, maar ik zag het al na 2 minuten :(

Marloes maar ge apped dat ik niet op haar verjaardag zou komen en dat ik positief getest had.
Ik had die vriend een mail gestuurd dat ik corona had, en dat ik hoopte dat hun geen last hadden, gelukkig was dat niet zo. Dus ik denk echt dat ik het in de AH opgelopen heb.

Inmiddels is het nu vrijdag en de koppijn is bijna weg en de koorts ook.
Alleen de verkoudheidsklachten zijn er nog...snotteren en een dikke keel, en het hoesten begint nu ook te komen. Maar ben al blij dat de hoofdpijn weg is !!

Maar die dinsdag was het mooi onderweg naar het Zwanenwater. Overal mist.


Mooie luchten.


De weg met mist.Het belooft een mooie dag te worden.
Je ziet onderweg steeds meer en meer windmolens verschijnen in het NH landschap.Maar gelukkig zijn er ook nog andere molens :)

Maandag 19 juli 2022.

Ik dacht dat de corona al voorbij was bij mij. Maar blijf nu al dagen een giga koppijn houden en als ik het goed voel, lijkt het vanuit mijn nek te komen.
Dus gisteren regelmatig onder de infrarood lamp gezeten, en dat leek in de avond wat te helpen.

Vanmorgen ook goed opgestaan zonder hoofdpijn. Maar om 10 uur begon de hoofdpijn weer.
Dus weer pijnstillers en regelmatig infrarood op mijn nek gericht, maar niets hielp.
Om gek van te worden en het werd ook steeds erger.  Van alles al ingenomen, tot ik vanmiddag ergens nog 400 mg Aspirine vond.  Dat ingenomen en nu lijkt het pas een beetje af te zakken. ( 20 uur ).
Ook regelmatig met een warme kersenpitzak in mijn nek gelegen.
Maar ben blij dat het iets beter is nu.Ik heb een 2e hands Sigma 180mm 2.8 macrolens gekocht en op mijn fujifilm XT-4 gezet, wat hem nu een 270mm macro lens maakt. Ik moet nu regelmatig afstand nemen, omdat het onderwerp anders te groot in beeld komt.   Wat een mooie scherpe lens is dit.
Dit is dopheide.Kruipbrem met nog wat dauw op zich.


Duizendblad. Het lijkt net alsof in de bloemetjes nog een bloem zit


Om in de "duizend " te blijven, dit is duizend guldenkruid.  Als je de foto vergroot zie je de aparte stuifmeeldraden van deze bloem ( net een wokkel ).
Dit is denk ik een bruintje. Maar ze doet haar vleugels niet open omdat ze onder de dauw zit.
Ze moet eerst opwarmen aan de zon.
En dat is hetzelfde geval voor deze Sintjans-vlinder. Een dagactieve nachtvlinder.
Mooi al die fijne druppeltjes.Apart om nog vergeetmenietjes te vinden in juli !Meeste orchidee├źn waren al uitgebloeid. Dit was een van de weinige nog redelijk "verse ".


Er bloeide ook Zandblauwtjes in de duinen.
En ik vond nog de zeldzame "welriekende nachtorchis " bloeiend aan ! Mooi hoor !
Dinsdag 26 juli 2022:

Corona update. Ik test nog steeds positief en de klachten zijn gelukkig wel bijna weg nu.
Behalve een extreme moeheid. En daar baal ik stevig van. Ik had een paar weken terug een ontsteking aan mijn knie, de huisarts dacht eerst aan een trombose been, omdat mijn onderbeen erg vol oedeem zat. Maar later bleek het een onderhuidse infectie te zijn waarvoor ik 2 weken antibiotica kreeg.
Daarna knapte het langzaam op, maar er zit nog steeds een rest lymfe oedeem, maar ik bleef ook een giga vermoeidheid houden.
Daar was in nou net bijna van af en toen kwam de corona :(
En nu is de vermoeidheid nog erger dan na die wondinfectie.  Ik heb ook nergens zin in en voel mij bij geringste inspanning doodop. Mijn bloedsuikers zijn ook veel te hoog.