vrijdag 23 december 2022

Stoppen met eten en drinken...................... gesprek met huisarts. Vrijdag 23 december 2022.

     Vandaag een gesprek gehad met mijn huisarts en Hanneke ( mijn ex partner ) over stoppen met eten en drinken.
Want dat is wat ik wil.... na 2 su├»cide pogingen die niet gelukt zijn lijkt mij dit de meest redelijke alternatief.  Na jarenlang langzaam gesloopt worden door Net tumoren waarbij steeds meer organen aangetast worden of ermee dreigen te stoppen. Laatste is dat mijn nieren het ernstig slecht doen.
Maar ook de andere klachten zoals pijn, misselijkheid, diarree, niersteenkolieken, rugklachten mede door botontkalking, vermoeidheid die steeds erger en erger wordt, vergrote prostaat bij een "mini -blaas " waar nog maar 100 cc urine in kan, waardoor ik 10 x per nacht er uit moet om te plassen en jarenlange depressie.

Er komt best nog wat bij kijken.
De huisarts zal de regie nemen en ik moet iemand aanwijzen als co├Ârdinerend persoon en waarmee contact gezocht kan worden als er wat is. Dat zal ws Hanneke zijn.
Er zal thuiszorg moeten komen, want ik wil thuis dood gaan.
Er zullen afspraken gemaakt moeten worden ( en op papier gezet moeten worden ) wat ik wel wil of niet. Te denken is een urine-catheter en of klysma als er geen ontlasting meer komt etc. IK heb genoeg urine catheter ervaring na alle niersteen operaties, dus dat wil ik niet.

In de avond en nacht blijft in principe de huisarts bereikbaar en met uitval naar de huisartsen post mocht mijn eigen huisarts niet te bereiken zijn.
Er moet een hooglaagbed geregeld worden etc.
Hanneke zei nog dat ik moest bedenken welke mensen ik nog zou willen spreken.... en dat vind ik moeilijk. Je raakt veel sociale contacten kwijt als je chronisch ziek bent, mensen zijn uit het oog..... en ook al zijn ze niet uit mijn hart, maar vind dat moeilijk om te vragen.

Ik denk dat begin februari een goede datum is. Met de feestdagen is het niet  goed om te doen, want dan zullen mijn kinderen de feestdagen mogelijk als wat mindere dagen ervaren.
Mijn dochter heeft per 2 januari een nieuwe baan, en je wilt ook niet dat ze zich ziek meld in de eerste maand dat ze op haar werk is.

Ik moest vanwege de nierfunctiestoornissen stoppen en of minderen met bepaalde medicatie, zoals de tramal tegen de pijn. Nu ik een week op halve dosering ben, voel ik de pijn weer heviger worden in mijn buik en is de diarree ook weer terug.  Tramal stapelt omdat het niet goed meer door de nieren wordt uitgescheiden. Maar nu het stoppen met eten en drinken op de stapel staat, mag ik weer de oude dosering nemen. En sinds ik flink moest minderen met Metformine ( oraal anti diabeticum ) schommelen mijn bloedsuikers als de pest en is niet makkelijk meer onder controle te krijgen met een snelwerkende insuline erbij. Dus ik ga weer terug naar mijn oude dosering Metformine en hoop dat de bloedsuikers wat stabieler worden weer.

Ik dacht dat als ik stop met eten en drinken snel in een hyperglycemisch coma zou komen, maar dat is ws niet zo. Er weinig literatuur te vinden van mensen die stoppen met eten en drinken die insuline gebruikten....
Omdat je niets meer eet zullen de bloedsuikers stabiliseren ( jammer genoeg ).
In januari weer naar de huisarts om alles kort te sluiten en mijn wensen en de afspraken op papier zetten.
En denk dat ik begin februari een mooi moment vind om ermee te stoppen.
Want denk dat hij weinig kan doen aan de vermoeidheid die ik voel. Ik ben er ook veel minder op uit geweest het jaar 2022.

Als iemand die dit leest iemand weet die een goed huis en hart heeft voor een hele lieve 8 jarige kater Gijs  !!  Dan hou ik mij aanbevolen en kan je mij mailen op teunijff@gmail.com
Hij is gezond en het enige wat hij heeft is een vlooienallergie, maar dat is goed te bestrijden met Bravecto druppels in zijn nek  1 x in de drie maanden.  Het is echt een hele lieve kat en zal nooit uitslaan of andere rare dingen doen.
Het enige waar hij panisch voor is, is vuurwerk, en komt dat naar je toe omdat hij bang is.
En oja... zijn staart is een stukje korter... hij is ooit ergens overreden of ergens tussen gezeten heeft.

Hij is een kruising tussen een Abessijn en een gewone Europese korthaar, maar heeft de wildkleur van een Abessijn. 

 

 
Begin januari hoop ik met mijn zoon nog wat zaken te slopen in de tuin en andere dingen aan het huis repareren, zodat het wat beter er uit ziet als het verkocht moet worden in februari.
En met mijn kinderen alle administratie doornemen die belangrijk is voor hun indien ik er niet meer ben, zoals verzekeringen, hypotheek, abonnementen.