vrijdag 27 januari 2023

Gesprek met de huisarts gehad en bezig met de administratie en mijn digitale nalatenschap etc...................... Vrijdag 27 januari 2023 / Maandag 31 januari 2023.

     Al een paar dagen bezig met administratie. Zaken die ik op kan zeggen, zeg ik nu al op. Zoals lidmaatschap van hengelsportvereniging, mijn spaarrekening bij Centraal beheer.
Alles netjes op papier zetten, zoals welk telefoonnummer men moet bellen om bijvoorbeeld het abonnement van een news server kan opzeggen.
Elk bedrijf heeft weer zo zijn eigen manieren als je op wilt zeggen wegens overlijden. Bij veel heb je een kopie nodig van de akte van overlijden.De rommel nog van afgelopen zaterdag toen ik mijn familie hier had om de financiële situatie te vertellen.  En ook was de vraag van hun, wat ik van hun verwacht.Alsof de duvel ermee speelt, had ik zaterdagavond weer een daverende niersteenkoliek.
Ondanks dat ik geen diclofenac meer mag nemen vanwege mijn erg slechte nierfunctie, heb ik dat toch gedaan en 2 morfine zetpillen en 2 fentanyl tabletten onder de tong.  Deed fors pijn, maar gelukkig werkte de morfine goed en zakte de pijn snel af.  Maar een uurtje later kreeg ik heftige aandrang gevoel om te plassen, dan weet ik dat het niersteentje bij de opening van de blaas zit.
Ik heb daar een speciale manier voor om dat gevoel kwijt te raken en ...het lukte !
Gisteren heb ik het steentje uitgeplast.


Het was koud de laatste dagen. Ik had twee mooie rare stukken hout uit het bos meegenomen... afgezaagde wonden van eiken.  Tja..... zoals zovele dingen nu....wat moet je ermee.
Ik heb ze in de houtkachel gedaan en ze brandden goed en lang.

 

 

 

 

 

Op één nacht was het zo koud, dat het weer gevroren had die week. Aan de kanten van de Purmerringvaart lag het ijs te schitteren.


 

 

 Afijn...weer verder gegaan met de administratie. En dat is best een klus...zeker je digitale nalatenschap         :)Vandaag naar de huisarts geweest, om mijn wensen op papier te zetten en dat hem te overhandigen en dat ik helder en adequaat ben en dat ik er zelf voor kies om te stoppen met eten en drinken.
Maar ook dat hij er rekening mee moet houden dat ik al een tolerantie heb voor opiaten en benzodiazepines, omdat ik al fentanyl pleisters en zopiclon ( slaapmiddel ) slik.
En mocht ik in coma zijn, dat hij dan niet de pijnmedicatie stopt.
Ook heb ik hem gevraagd om liever aan de bovengrens te zitten met sederen en pijnbestrijding dan de ondergrens. Bepaalde zaken wil ik niet, zoals een urine catheter.


Hij gaat er eind februari achteraan om de thuiszorg te bellen en hoe snel een team ruimte heeft voor een cliënt. Maar hij zou ook vragen hoe het staat bij hospice.
Want na het gesprek van afgelopen zaterdag twijfel ik of het maar niet beter is in een hospice te sterven.

Aangezien er nog iemand op vakantie gaat de laatste twee weken van februari zal het half maart of eind maart plaats vinden. Hij zou mij 24 februari bellen ( de huisarts ).


De ene dag is de andere niet.
Vandaag ( maandag 31 januari ) was mijn buurvrouw weg. Dus dacht ik even heerlijk bij te slapen, maar dat lukte niet. Een veel te hoge hartslag welke je in je hoofd hoort als je je hoofd op het kussen legt. Extra selokeen genomen en 10 mg oxazepam, maar helaas hielp dat niet, terwijl ik wel erg moe was. |
Vanmiddag met muziek bezig geweest voor mijn begrafenis.
Gek.... dan heb je oxazepam genomen en dan denk je dat je dan rustig bent, maar met de muziekkeuze maken zit ik dan toch weer in tranen achter de PC.
Vanmiddag/avond belde Tiny..... en dan weer.... ik kom dan niet meer uit mijn woorden.|

De huisarts zei nog binnensmonds toen hij mijn brief las. Dat ik moeilijk de regie uit handen kan nemen. Ik heb maar niks gezegd.... maar dat het komt omdat ik zoveel klungels heb gezien aan artsen en ook aan mijn lijf gehad. Terwijl ik zelf altijd tegengesteld was. Artsen zouden de regie moeten nemen, maar deden dat vaak niet op de IC. Dus iemands moest de regie nemen... anders had het schade voor mijn patient. 

De vader van de huisarts is chirurg in het ziekenhuis waar ik werkte.  Hij en een chirurg die mij de eerste keer geopereerd had hebben wel eens tegen elkaar gezegd ( tijdens een operatie ), dat ze goed hun best moesten doen, want Teun had dienst op de IC. Dat vertelde een anesthesie assistent waar ik wel vaker contact mee had aan mij !  Dus hij had het aan zijn vader kunnen vragen waarom ik slecht regie uit handen kan geven.