zondag 1 januari 2023

Zondag 1 januari 2023.................................................... zinloze dingen aan doen.

 Het is vandaag nieuwjaarsdag.
Een rustige dag vandaag. Gijs is gelukkig weer in normale doen, na zijn stres en angst van gisteren voor het vuurwerk.
Hij zit weer regelmatig op de vensterbank vogeltjes te kijken.....

En ik heb vanmorgen wat gelezen en vanmiddag ben ik verder gegaan met een zinloos iets.

Al mijn bewerkte foto's op één harde schijf aan zetten.
Ik vraag mij af waarom ik het eigenlijk doe ? Al die foto's kunnen net zo goed in de prullenbak.
Mijn collega ( ex collega ) en foto-vriendin wil graag een kopie hebben van de schijf.
Dus ga er toch maar verder mee. Maar het bleek veel werk te zijn, want ik moest alle mensen er uit halen waarvan ik vind dat dat privé is. Maar na 3 dagen is het klaar.

En zo heb ik het met veel dingen.... ik heb mijn blog ook in boekvorm.
En heel wat fotoboeken. Wat gaat daar mee gebeuren als ik dood ben ?
Het is niet goed om er over na te denken eigenlijk.

 

 

 


 

 

 

 


 Gister mailde mijn oudste zus Eva nog, of ik het wel zeker weet om te gaan stoppen met eten en drinken.
Ze hebben alleen maar kleine stukjes van het verhaal gehoord wat zich uitspant over de laatste 21 jaar.

Ik probeerde haar duidelijk te maken in een paar zinnen wat mij in de laatste 21 jaar overkomen is.
Maar dat is niet meer te passen in een paar zinnen. Dit is wat ik schreef: Dit jaar werd ik zo extreem moe....  en ben ook veel minder er op uit geweest, mede door de vermoeidheid.
Ik heb een lichaam wat op is Eva.   Ik heb galstenen..... niercysten.... nierstenen...middenrif-breuk , NET tumoren met uitzaaiingen..... hartklachten..... darmproblemen.. mineraalstoornissen door de diarree... alvleesklier ontsteking.... diabetes mellitus (doordat mijn alvleesklier naar de knoppen is door een soort van chemokuur van het AVL )   een gebit wat naar zijn grootje is door bijwerkingen van medicatie. ( gister is er een hoektand afgebroken )..... nierfunctie die rap slechter wordt waarvoor straks dialyse nodig is......misselijk vaak bij aanvang van eten. ( Moest laatst naar de apotheek op de fiets en werd zo misselijk dat ik maar weer naar huis gereden ben, want moest om de paar minuten koren.... en was bang dat ik de apotheek zou onder spugen )..... diarree elke dag..... elke dag buikpijn, vooral na het eten......... mijn ogen gaan achteruit ( mede door de diabetes ). Oorsuizen de hele dag.   Enige wat niet achteruit gaat is mijn gehoor. En dat is nou iets waarvan ik zou hopen dat wel achteruit zou gaan....zou zeer wenselijk zijn.
Ik heb het vele jaren vol gehouden. Ook met werken... ik heb tot 2017 gewerkt.....( en mis mijn werk heel erg  ).
Ben als grof vuil aan de kant gezet door het ziekenhuis...en later nog slapend in dienst gehouden ook, omdat ze geen ontslagvergoeding wilden betalen en toen dat geregeld was door Lodewijk Asscher.... moest ik bijna een rechtszaak beginnen ( in ieder geval moest ik een advocaat in handen nemen )... om nog een beetje geld te krijgen.
Daarvoor heb je 40 jaar keihard gewerkt en krijg je dit als dank.

10 jaar depressie, maar  ook de 21 jaar ziekzijn met vele complicaties en klachten en andere ziektes die erbij kwamen  en nog steeds komen hebben mij een ander mens gemaakt. Ik zie mijzelf zoals ik was niet meer terug.

  Dit is nog maar een kleine weergave van alle ellende die ik heb meegemaakt. Ik heb mij groot gehouden tot 2013, ondanks dat ik elk jaar vanaf 2002 wel op de operatietafel gelegen heb, maar toen de pijnklachten te erg  en nu elke dag aanwezig waren ( links onder in mijn buik vanuit mijn darmen ) ging het niet meer.. En daarna is het alleen maar bergaf gegaan. Niemand deed wat ( op artsen gebied )..... ik wilde wel .   Second opinion gehad in groot academisch ziekenhuis Niemand wilde mij opereren. En toen ik niet meer wilde in 2017 en een uitweg zocht om afscheid te nemen middels euthanasie (omdat dat beter voor mijn kinderen is  dan suïcide te plegen ) in 2017.... toen kon ik wel ineens geopereerd worden. Maar toen was het voor mij al een gesloten boek die operatie, omdat de afwijkingen veel uitgebreider waren geworden in die tussentijd ( 5 jaar ) waardoor ik bijna geen darm zou overhouden, en er nog meer geopereerd moest worden ( prostaat en mijn bijholten ).

 

 Wanneer kom je nou in aanmerking voor euthanasie ?  Wat moet ik nog meer krijgen aan aandoeningen ?