donderdag 16 februari 2023

De koek is op ! ...................... donderdag 16 februari 2023.

 De koek is op !

Kan weinig meer. Eergisteren er op uit geweest met een ex collega Marlon, foto's maken op Hulhosterzand.
Tijdens het lopen steeds meer pijn in mijn rug..... en al snel moe.
Als ik thuis iets doe.... ben ik al snel moe.
Poos geleden met Robert dingen opgeruimd, maar ik kom niet verder. De troep moet nog steeds aangemeld worden bij het grofvuil, ik heb de puf eigenlijk niet om alles naar de plek te brengen waar het opgehaald moet worden.

Mijn huis ook...... ik zie het langzaam verrommelen.

Ik wil stoppen met eten en drinken, maar het geeft veel weerstand in de familie.
Mensen hebben liever dat ik de weg van de levenseindekliniek kies.
Als ik morgen euthanasie zou kunnen krijgen.... dan zou ik meteen tekenen !!

Ik heb in 2017 3 gesprekken gehad met een arts en verpleegkundige.  heb dat allemaal zelf geregeld.... geen huisarts bij te pas gekomen... zo behulpzaam is men tegenwoordig !!

 De arts begon meteen al met dat ik mij nog wilde laten opereren..omdat ik vertelde dat er nog een afspraak stond om de rest van de 20 poliepen in mijn dikkedarm te verwijderen.  Ten eerste.... een coloscopie is GEEN operatie.
En ten tweede hoopte ik dat als de poliepen weggenomen zouden worden mijn pijnklachten zouden verminderen. Maar bij het 3e gesprek al kwam het er uit...dat ze mij geen euthanasie wilde geven...omdat er nog een mogelijkheid was voor operatie ( terwijl ik in 2013 daarom gesmeekt heb bij een second opinion in een groot academisch ziekenhuis ).......  terwijl ik dat 5 jaar na de second opinion niet meer wilde omdat der afwijkingen inmiddels veel verder verspreid waren over mijn dikkedarm.

Bestaat er eigenlijk een klachtenprocedure ??  Waarom is er geen rapportage wat ik kan inzien ?
Ze gaan de voordeur uit en zeggen dat ze mijn lijden zien....en weg zijn ze !

In 2015 een serieuze suïcide poging gedaan.
Ik had voorheen bij mijn huisarts al om euthanasie gevraagd.  Maar helaas, dat deed hij niet.

Mij wel volstoppen met anti depressiva en pijnbestrijding. ( tramadol, fentanyl pleisters en fentanyl tbl voor onder de tong.

In 2022 een nieuwe huisarts gekregen....maar ook die wil geen euthanasie geven.

Vandaag dacht ik ( mede door gesprek met mijn schoonzus en mijn zus ).... dat de huisarts niet aangeboden heeft iemand anders te zoeken die dat wel zou overwegen.
En ook niet aangeboden nog een keer de levenseinde kliniek te vragen voor een herbeoordeling.
Kortom.... zoek het zelf maar uit !!!

In 2022 nog een keer geprobeerd met helium. Een zak over je kop en de helium er in laten lopen. Je zou binnen een minuut wegzakken. Maar ik werd alleen maar benauwder en benauwder.... na 2 minuten nog steeds niet buiten bewustzijn. Tegenwoordig stoppen ze lucht in de heliumtanks, om suïcide te voorkomen. Had later contact met iemand via “ de laatste wil forum “, dat hij precies hetzelfde meegemaakt had. 

Al 10 jaar depressief....... al 21 jaar met uitzaaiingen van een carcinoide tumor en daarna vele complicaties en klachten... nierstenen...sepsissen.... een pancreas ontsteking na interferon kuur.... en nu heb ik ook Diabetes Mellitus en spuit aardig wat insuline.

Laatste controle blijkt dat mijn nierfunctie heel slecht is... nog één stapje boven dialyse. Wat ik al aangegeven heb dat ik dat niet doe. Ik heb sowieso al jaren aangegeven dat ik niet meer opgenomen wil worden in een ziekenhuis voor een behandeling.

Laatste tijd weer vaker niersteenkolieken en zit je dan zelf te klooien met medicijnen  tot morfine zetpillen aan toe.

Ik voel mij in de steek gelaten... van ale kanten !!!
Ik merk dat ik steeds depressiever word...... en dat ik het niet lang maar ga volhouden.
Op 24 februari heb ik een belafspraak met de huisarts...want hij zou infomeren over insuline bij stoppen met eten en drinken en informeren wat betreft thuiszorg en evt een hospice.

En ja;.. er speel veel meer wat ik hier niet neer kan pennen.... dat ligt allemaal te gevoelig.
Ik ben al zolang het leven zat. Sinds vorig jaar merk ik dat het steeds slechter en slechter gaat...

Steeds meer klachten en steeds meer moe en nog  eens moe.
Vorig jaar lang niet zo vaak er uit geweest om foto's te maken. Het enige wat ik nog leuk vind.

Eergisteren ook met wandelen en foto's maken. Op een gegeven moment heb je zoveel klachten dat je humeurig wordt. Stomme is.... ik ben niet echt een klager.

Ik ga de afspraak met de huisarts veranderen in een echte afspraak ipv een belafspraak.
En hem vragen waarom hij geen euthanasie wilt geven. En waarom hij niet iemand anders vraagt die dat wel wilt overwegen. En waarom hij niet een versnelde procedure kan regelen met het expertise centrum voor euthanasie ?

Ik ben op...ben het zat !  Vreet ook oxazepam om rustig te worden...maar daar word je ook meer moe van....

Kutzooi !!!