woensdag 17 mei 2023

Bezoek aan de urologe ..............................Nierfunctie blijft slecht. ............... Nieuwe bewoners kweldergras 34, woensdag 17 mei 2023.

     Dinsdag 16 mei ben ik naar de urologe in het ziekenhuis geweest.

Ik had haar al een mail gestuurd omtrent de levenseinde kliniek en een korte samenvatting van het afgelopen jaar.
Mocht de nierfunctie slecht blijven dan hoop ook dat de levenseinde kliniek dit gebruikt om mij euthanasie te geven in plaats dat ik ook nog naar een internist en een psychiater moet.

Bij de urologe was het een kort bezoek. aangezien ze de mail gelezen had en dus al op de hoogte was hoefde er niet veel gepraat te worden.
Mijn beide nieren zitten vol stenen.   Meestal verslechterd je nierfunctie tijdelijk bij niersteen koliekpijnen, omdat er een verstopping is en de nier meer druk te verwerken krijgt en daardoor slechter kan filteren.
Dat trekt vaak bij als je de steentjes hebt uitgeplast.  
Het is nu weken verder dat ik de steentjes had uitgeplast, dus gisteren meteen mijn nierfunctie laten bepalen.   De urologe zou een brief schrijven en die mij eerst sturen, en als goed bevonden, daarna naar de huisarts en naar de levenseinde kliniek.

 

Ik krijg ook steeds meer oedeem in onderbenen.


 Ze zou mij in de middag bellen wat de uitslag was van de nierfunctie.

Deze bleek geheel niet verbeterd te zijn, iets wat ik al dacht want de klachten van misselijkheid en braken  en de vermoeidheid blijven hetzelfde.
De eGRF was van 14 naar 16 ml/min gestegen. Verwaarloosbaar. Een ernstig slechte nierfunctie waarvoor je eigenlijk aan de nierdialyse mag. Idem was het zo met de kreatinine in het bloed. Die was 383 en was iets gedaald naar 317, maar nog steeds veel te hoog.

Kortom.... de nieren zijn gewoon op.   En ik wil ook niet meer geopereerd worden en wil hoogstens alleen nog een nefrodrain ter bestrijding van pijn.
En de urologe gaf mede aan dat de doffe pijn die ik jaren voelde niet mijn darmen waren ( vlg huisarts ) , maar mijn nieren.

Fijn van de huisarts weer. Want paar jaar geleden melde ik hem dat ik bij tijd en wijle pijn had in mijn nierstreek, een doffe pijn.  Volgens hem waren dat mijn darmen.  zucht....
Net als dat ik 23 jaar geleden bij hem kwam met de melding dat ik vaak een vervelende diarree had.
Dat heb ik 2 x gemeld, werd niks mee gedaan en in 2001 bleek ik carcinoide tumoren te hebben !

Gesprek met levenseinde kliniek weer gehad, waarbij ik stom genoeg weer terug viel op wat er in 2017 en eerder gebeurt was en dat mede door de eerste uitspraak van de levenseinde kliniek, dat ze geen euthanasie wilden geven omdat er nog een optie was. Operatie !

Ik vertelde hun.  Wil je een operatie... bel dan de levenseinde kliniek, want het AMC doet het niet !
Dat dat mede de oorzaak is geweest dat ik niet meer naar specialisten wilde gaan. Mijn vertrouwen was wel helemaal weg.


Soms denk ik de laatste tijd dat ik straks eerder dood ga aan het falen van mijn nieren dan dat ik door euthanasie dood zal gaan. Het gaat best hard het aftakelen van mijn lichaam.

Ik begin ook al last te krijgen van jeuk op diverse plaatsen, vooral op de armen.En dan nu nog een leuk nieuwtje.... ik heb bewoners in mijn rietveld huisjes aan de voorkant van mijn huis.  In het rode huisje !

De buurman vertelde dat hij regelmatig katten heeft weggejaagd die op de kliko's lagen te loeren op de ouders die af en aan vlogen.  Ik heb de kliko's toen op een andere plaats gezet.
Ik hoop dat het een goed gevolg heeft gehad, want sinds 20 mei zijn de jongen uitgevlogen.