zondag 25 juni 2023

Een andere auto, toch weer een nissan............................................en een ei hoort erbij , zondag 25 juni 2023.

 Mijn vorige Nissan was 24 jaar oud en ik had hem zelf 14 jaar gehad.
Een heerlijke auto was de primera estate 2 ltr.  Als je het goed bekijkt achteraf heb i niet hee;l veel pech gehad. 1 x was mijn LPG pomp kapot en moest gerepareerd worden. De reparatie bleek later rus en grof uitgevoerd te zijn. Zo werd er een gat in de bodem getrokken toen de ringtank er uit moest om de pomp te vervangen en later was dat een probleem met de APK keuring natuurlijk.  En in het begin is het stuurhuis vervangen voor een 2e hands exemplaar, want de originele lekte.

Maar verder heeft hij altijd prima gereden !! En hij reed ook heerlijk.
Maar helaas ging hij steeds meer roesten. En in april bleek er ook een balk nabij de benzine tank te roesten waar de garage geen trek in had om te lassen ( en dat begrijp ik ).
Ik heb met tranen in mijn ogen afscheid genomen van de auto.

Maar na een raar voorjaar zat ik dus zonder auto.
Ongeluk met mijn hand zorgde ervoor dat ik een poos niet kon auto rijden.
En later toen men ontdekte dat mijn nierfunctie heel slecht was, werd ik zo moe dat ik begon te twijfelen of ik nog wel auto moest rijden.
Maar na lang wikken en wegen wilde ik toch voor een klein autootje gaan.


En iedereen zegt, je moet er uit !!!  Maar dat lukt mij niet zo..... en zit ik maar thuis.
Met dit autootje kan ik ook weer eens naar de eilandspolder en naar de s gavelandse buitenplaatsen.

Want alleen al de boodschappen bij de Lidl met een six pack van 1,5 ltr flessen was het best een gedoe om op de fiets dat thuis te krijgen.
En het is ook niet best voor de fiets. Want die kreeg ook kuren en begon steeds meer lawaai ( krakend geluid ) te krijgen bij het achterwiel.
Ik heb eerst de fiets maar laten maken door een mobiele fietsenmaker.
Gelukkig had die een 2e hands achterwiel van een Stella fiets in zijn bus zitten.
Hij heeft er best wat werk aan gehad de monteur.... maar we hadden een prijs afgesproken van 140 euro.
En nu rijdt hij weer "als nieuw " , zonder gekraak en muisstil.
Ik heb geen andere Ebike voor 140 euro.

Mijn zus had een paar weken terug een mooie Dacia zien staan bij de garage in Hauwert ( waar zij woont ).  En ze was zo lief om mij op te halen ( ze was al net die ochtend geweest om een bakkie koffie te drinken ) en we hebben een proefrit gemaakt. Ik geloof dat mijn zus af en toe met geknepen billen naast mij zat, want het sturen met deze auto ging niet fijn.  Toen mijn zwager er ook even in reed , dacht hij dat er speling in het stuur zat. Maar de garage monteur reed er daarna een stuk in en bleek er geen speling in het stuur te zitten. Maar het bleek een auto te zijn zonder stuurbekrachtiging !
Wist niet dat ze dat nog maakte....auto's zonder stuurbekrachtiging.
Jammer...want het was best een mooi autootje voor 2000 euro.

Een week later had ik een leuke auto gezien hier in Purmerend bij een auto verkoper.
Gelukkig wilde mijn zwager met mij mee om een proefrit te maken. Mijn zwager is echt een " handelaar " en het was fijn om hem mee te hebben. Het ging om een Chevrolet spark op LPG.
Maar toen we de auto zagen , was er al een spiegel kapot.  Toen mijn zwager reed, begon hij te trillen ( de auto ) bij 80 km/ uur.  Mijn zwager vond het nog wel een redelijke auto, ondanks dat er best wat lampjes bleven branden ( oa airbag ).  Toen ik er in ging rijden lukte het schakelen niet fijn en de koppeling zat al heel erg hoog. ( slijtage ? ) Vaak zat ik niet goed met schakelen, wat mij een gevoel gaf dat deze auto afgerost was door lesaserijders.   Want de auto had merendeel van zijn leven bij een auto lease bedrijf gereden.
Dus nee... dat was helaas geen succes.

Mijn buren zouden met een week terugkomen van vakantie.
Toen ze terug waren heb ik de buurman gevraagd of ze bij hem in de garage nog een redelijk autootje hadden  ( niet te duur ).
En dat had hij bleek later.  Er waren 2 Nissan Micra's. eentje was 12 jaar oud dacht ik, met maar 85.000 km op de teller. Maar die had al een roestplekje zag ik en de airco was kapot.
Wel een mooi model vond ik het.
En hij had een Nissan Micra die van zijn vader was geweest staan. Die komt uit 2008 en had 200.0000 op de teller, maar het was wel een 5 deur's en een 1.4 motor er in.
En ik weet dat zijn vader net als de buurman heel zuinig is op zijn spullen.
Het is wel een automaat in plaats van een schakel auto.  Dus dat wordt wennen voor mij.
Deze auto kost  2700 euro.  Wel wat duurder, maar hij ziet er van de buitenkant nog mooi uit.
Dus ik had wel interesse.   Later in de week had hij hem mee, voor een proefritje.
Dat viel niet tegen !!  Hij reed echt lekker.....de automaat is wennen, maar als je eenmaal gewend bent, wil je niets anders meer.
Dus lang hoefde ik niet na te denken.
Ik hoop de auto komende week te krijgen.   Hij rijdt best zuinig, 1 op 15 -17 en is laag in de wegenbelasting natuurlijk.

Dus ik kan niet wachten !!


Alleen zijn de koplampen een dingetje.....die zijn van plastic en worden op den duur dof.
Zelfs zo dof dat ze niet door de APK komen. Dus dan moeten ze geschuurd en gepolijst worden, dat gaat de buurman nog even doen. Moe ook zeggen dat ik het oudere model mooier vind dan deze wat nieuwe model.
Van mijn schoonzus had ik eitjes gekregen. Ik heb ze nog nooit zo klein gezien van een kip.
Het zijn ook krielkippen en ze leggen elke dag wel een ei.

Ik heb er gister 2 gebruikt bij witte asperges.

Prachtige kleine witte eitjes.