dinsdag 27 juni 2023

Een hele grote tegenvaller ( en later meevaller ) ............... zorgverzekering gaat vervoerskosten op mij verhalen van ongeluk begin maart met cirkelzaag. 27 juni 2023.

 Vandaag kreeg ik een brief van mijn zorgverzekering waarin zij willen horen hoe het ongeluk begin maart 2023 is gebeurt en waar het was.

Ik heb bij het inkorten van hout bij de houthandel een ongeluk gehad met de cirkelzaag waarbij ik 4 vingers beschadigd heb en waarbij ik later na operatie 1 vinger mis en de pink en middelvinger weinig functie meer hebben.

Op het moment van het ongeluk vroeg ik een medewerker om een verbandje.
Maar toen hij daarmee terug kwam zag hij ook in dat dat verbandje weinig zou uithalen en is toen naar de ambulancepost vlakbij gerend en verteld dat er een ambulance nodig was.  IN de ambulance was nog de discussie of ze mij naar het zaans med centrum moesten brengen of naar het RKZ in Beverwijk i.v.m. plast. chirurgie.
Eenmaal in de ambulance ben ik naar het zaans medisch centrum vervoerd, waar ze de wond schoongemaakt hebben en geïnspecteerd en mij doorverwezen hebben naar het RKZ in Beverwijk.

Ik ben daar 2 dagen geweest en geopereerd.
Eenmaal thuis heb ik de houthandel een brief geschreven, dat dit mijn eigen schuld was en eigen verantwoordelijkheid, zodat ze niet bang hoefden te zijn voor letselschade.

Maar aan ambulance vervoer heb ik nooit gedacht.
Ik ben bang dat dit voor mijn eigen rekening gaat worden en ben benieuwd hoe groot dat bedrag is.
En ik heb daar geen goed gevoel over.
Wat een tegenvaller..............
Ik hoop dat ik het kan betalen.


Vandaag, woensdag 28 juni 2023 gebeld op advies van mijn schoonzus met de afdeling verhaalzaken.
Ik had snel contact om 9 uur en de man aan de lijn mijn briefkenmerk gegeven, en uitgelegd hoe het ongeluk gegaan is. Dat ik geen werknemer ben en dat dit hobby matig was.
Ik kon de brief als niet gestuurd beschouwen. Als ik nog een open eigen risico zou hebben, dan zou dat in mindering gebracht worden op het eigen risico.
En aangezien dit hobby matig is gebeurt, hoef ik geen kosten te betalen. Ik heb hem nogmaals gevraagd of hij mijn dossier gelezen had, en dat daar in stond dat ik de houthandel een brief gestuurd had met dat het mijn eigen schuld was en dat ik hun niet verantwoordelijk hield.
Hierbij vertelde de man aan de telefoon ( naam opgeschreven ) dat ik geen kosten hoefde te betalen en dat het klaar was zo.


Afgelopen dagen hartritmestoornissen gehad, dat wil zeggen, met perioden veel extra hartslagen.
Gister voelde ik mij ook onrustig en gejaagd.
Vandaag woensdag 28 juni stond ik op met dat overslaan van het hart en ik voelde mij gelijk ook gejaagd.
Na het bellen met de zorgverzekering , de afdeling verhaal ( schade ).... en het positieve antwoord dacht ik wel dat het misschien spanning gegeven had. IK was in ieder geval opgelucht toen ik het antwoord hoorde.   Ik had gisteravond wel weer lichte koliekaanval van linker nier.
Vanmorgen plaste ik een klein steentje uit. ( dus had het toch goed gevoeld gister ).
In de loop van de ochtend voelde ik mij niet echt lekker worden en ging even op bed liggen, want ik slaap slechter in de nacht.  Maar ik kon de slaap niet vatten en had een licht benauwd gevoel.
Ook nadat ik mijn hoofdsteun hoger had gedaan bleef dat gevoel aanwezig.
Ik voelde ook mijn hart in mijn borst kloppen. Normaal heb ik dat gevoel niet.
Voor de extra hartslagen had ik extra 50 mg selokeen genomen, en dat leek wel wat te helpen.
Tussen de middag ook eens mijn bloeddruk gemeten.... die was 155/100   en later 160/105.
Ik heb wat eerder mijn bloeddruk medicatie ( 100 mg losartan )  genomen.
Toen ik thuis kwam van therapie merkte ik dat ik mij alleen maar beroerder was gaan voelen.
Misselijk en nog steeds een gejaagd gevoel. Wederom bloeddruk gemeten en die was 170/105 en later 160/105.   Veel te hoog dus en dat terwijl ik om 13 uur mijn bloeddrukmedicatie had genomen, je zou verwachten dat hij daarna lager zou zijn, maar hij was juist hoger.
Toch maar even de huisarts gebeld en kan morgenochtend langs komen.

 

Bij de huisarts geweest, de selokeen ( B Blokker ) die ik al jaren slik is opgehoogd ( verdubbeld ) van 100mg per dag naar 200 mg per dag.
Vandaag dus voor het eerst de verhoogde dosis genomen en het lijkt wel goed te werken.
Weinig extra hartslagen meer gevoeld en voel mij rustiger ( en de bloeddruk is ook wat lager (  150/90 )
Hopen dat het zo blijft.